Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykaszárny tejszínes gombával

Pulykaszárny tejszínes gombával
Pulykaszárny tejszínes gombával
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pulykaszárnyból készült húsleves nagyon finom. De hogyan tálaljuk a főtt pulykaszárnyakat? A főtt hús felhasználására az egyik legegyszerűbb megoldás, ha jól befűszerezve szép pirosra sütjük. Tejszínes gombával és nokedlivel vagy sült krumplival pedig különösen ízletes. 

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A gombához

A nokedlihez

ajánlat

Tejszínes-gombás sült hús.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínes gombához a hagymát apró kockákra vágjuk, és a vaj-olaj keveréken megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a fűszereket, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Ha a gomba már puha, hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk, és végül megszórjuk petrezselyem zöldjével.
  4. A pulykaszárny megfűszerezéséhez először keverjük össze az étolajat a fűszerekkel, majd a jénaiba vagy tepsibe rakott főtt pulykaszárnyakat kenjük meg a fűszeres olajjal.
  5. Mindkét oldalát süssük pirosra a pulykaszárnyaknak.
  6. A tojásból, sóból, vízből és a lisztből keverjünk nokedli tésztát. Ne keverjük túl sokáig!! Ha túl híg, lisztet tegyünk még bele, ha túl sűrű, vízzel lazítsuk!
  7. Lobogó, forró vízbe szaggatjuk, amibe előzőleg annyi dkg sót tegyünk, ahány liter a víz. 1 ek étolajat is tehetünk a vízbe.
  8. Ha a nokedli feljön a víz tetejére, szűrővel kiszedjük, kevés hideg vízzel leöblítjük, és fél ek zsírra vagy étolajra szedjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 028
elküldve: 5
receptkönyvben: 137
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pulykaszárny tejszínes gombával és nokedlivel, sült pulykaszárny gombás szósszal, nokedlivel és tejfölös gombával tálalt pulykaszárny

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Thu, 2017-04-06 21:18

Most jött el az alkalom, hogy megcsináljam. Nagyon jó összeállítás. Finom lett.Nálunk sem akar elfogyni a főtt hús, így meg már eszünkbe se jut, hogy ez főtt húsból van. Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

bjk
Bjkata / bjk Sun, 2017-04-09 14:45

Köszönöm a visszajelzést! Örülök, hogy ízlett! :) :) :)
Üdv.: Kata

1134
pulykahús 80 dkg
napraforgó olaj 1 dl
1 kk
bors 1 kk
fűszerpaprika 1 kk
majoranna 2 kk
gyros fűszerkeverék 2 kávéskanál
gomba 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
vaj 3 dkg
napraforgó olaj 1 ek
1 tk
bors 1 kk
kakukkfű 1 kk
petrezselyem 1 tk
főzőtejszín 3 dl
finomliszt 50 dkg
tojás 3 db
víz 3 dl
1 tk