r
Nosalty Logó

Pulykaragu 4. (gombás-fehérboros)

Anyika39
Pulykaragu 4. (gombás-fehérboros)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

500
Kalória
38.1g
Fehérje
11g
Szénhidrát
31.4g
Zsír
264.6g
Víz
126.3g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1995 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    264.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 500 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.2 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3028.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1654 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1058.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    2401 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2506 micro
Összesen 1995 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. A húst leöblítjük, vékony csíkokra szeljük.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük, a hagymát finomra vágjuk. A paprika ereit a kívánt csípősség mértékében meghagyjuk vagy eltávolítjuk, felaprózzuk. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, és finomra vágjuk.
  3. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd evőkanálnyi felforrósított olajba dobjuk.
  4. Hozzáadjuk a hagymát és a zöldpaprikát. 1 percig pirítjuk, aztán beleforgatjuk a gombát, kissé megsózzuk, és élénk tűzön további 2 percig pirítjuk.
  5. Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, beletesszük a húst, meghintjük sóval, borssal és rizsliszttel, majd folyamatosan keverve 2 percig pirítjuk. Aláöntjük a bort, 1 perc múlva lefedjük, és további 4-5 percig pároljuk.
  6. Hozzáadjuk a gombát, felöntjük a tejszínnel, éppen csak összeforraljuk.
  7. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a petrezselymet, és bazsalikommal díszítve azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Gyors és laktató egytálétel. Ha már végképp nincs elképzelésem az ebédet illetően, akkor ezekhez a gyors ragukhoz szoktam folyamodni. 1 adag 415 kcal.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...