r
Nosalty Logó

Pulykahússal töltött karalábé

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Pulykahússal töltött karalábé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 570 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2288 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 65 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 570 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3830.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1779 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2612.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    730 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2547 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2760 micro
Összesen 2288 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 65 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst jól átmossuk, majd enyhén sós vízben majdnem készre főzzük. Leöblítjük, lecsepegtetjük.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, s 2 ek olajon megdinszteljük.
  3. A húst ledaráljuk. Hozzákeverjük a rizst, a dinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, 1-2 mk sót, kicsi borsot, a 2 mk pirospaprikát, és jól összedolgozzuk a masszát.
  4. A karalábékat meghámozzuk, kiskanállal a belsejüket kivájjuk, hogy egyenletes, max. 1 cm vastag oldalfaluk maradjon.
  5. A kivájt karalábékat megtöltjük a húsmasszával. Ami kimarad, abból gombócokat formázunk.
  6. Egy széles lábasban elterítünk egy kevés karalábéforgácsot, szépen ráhelyezzük a töltött karalábékat és a gombócokat, s a maradék karalábéforgácsot rájuk szórjuk. Ha túl nagy darabok vannak közte, azt kisebbre aprítjuk.
  7. Felöntjük kb. 1 l vízzel, vagyis ami épp ellepi, megsózzuk, enyhén borsozzuk, és lefedve lassú tűzön addig főzzük, míg a karalábé meg nem puhult.
  8. Ekkor óvatosan kiszedjük a karalábékat, és a levét berántjuk 3 ek olajból és 2 ek lisztből készült világos rántással. Felforraljuk, megszórjuk 1 csokornyi apróra vágott petrezselyemzölddel, belekeverjük a tejfölt, visszatesszük bele a karalábékat, és még egyet forralunk rajta.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 44712
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olyan gyönyörűséges karalábékat találtam a piacon, és ráadásul egy rég ismert, megbízható és nagyon tisztességes árusnál, hogy képtelen voltam nem megvenni egy töltött karalábéra való adagot. Ennek az ételnek általában nehezen állok neki, mert kicsit macerás a karalábék kivájása. De mikor már benne vagyok, akkor mindig elcsodálkozom, hogy minek is vacilláltam, hiszen megy ez, mint a karikacsapás. Most direkt néztem az órát, 15-20 perc alatt kész is lettem ezzel a művelettel. Nem veszélyesen hosszú idő, és nagyon megéri. S mikor máskor, ha nem most tavasszal, amikor csak úgy mosolyognak a piacon a frissnél frissebb zsenge karalábék.

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Finom, én is így készítem, csak nem szedem ki a karalábékat. Úgy is be lehet rántani. A ki-be rakocsálás csak fölösleges foglalkozás.

Fahéj

Én viszonylag rövid lével készítem, és szorosan vannak az edényben a karalábék, ezért nem tudnám jól elkeverni a rántást, ha nem venném ki ?ket. De hát természetesen ezt nem muszáj megtenni. :) Üdv: Fahéj

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek