r
Nosalty Logó

Pulyka saslik grillzöldséggel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Manuel Calavera
Pulyka saslik grillzöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    632 micro
  • β-karotin
    3989 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1248 micro
Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2787.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1513 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1259.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1838 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    480 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    469 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    2528 micro
  • β-karotin
    15958 micro
  • β-crypt
    1286 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4992 micro
Összesen 2290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    872 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fapálcikákat felhasználás előtt fél órával vízbe áztatjuk.
  2. A pulykamellet kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
  3. A póréhagymát,a sárgarépát és a szalonnát bőre nélkül kb. fél cm vastagságúravágjuk.
  4. A cukkinit negyedelve vágjuk, fél cm vastagságúra.
  5. A paprikát 3x3-as sarabokra vágjuk.
  6. A csiperkegomba egy részét rusztikusan felvágjuk, a nagyobb darabokat pedig negyedeljük csak.
  7. A pálcikákra a következőképpen kell felfűzni az összetevőket: a két végére gomba megy, majd a húst, a szalonnát és póréhagymát váltogatjuk. Fejenként 2 saslik készül.
  8. A saslikokat sózzuk, borsozzuk, és kiolajozott tepsiben kevés vízzel lefedvesütőben sütjük.
  9. Ha már megpuhult a pulykahús, leveszük a fóliát a tepsiről, és pirosra sütjük, néha forgatva.
  10. A sárgarépát vajon előpuhítjuk, majd ha már elérte a megfelelő puhaságotés színt, akkor adjuk hozzá a maradék pórét, a cukkinit, a finomra vágott snidlenget, a gombátés a paprikát.
  11. Sózzuk, borsozzuk, és ha kevés a zsiradék, hozzáadunk egy kis olívaolajat.
  12. Roppanós puhára pároljuk-pirítjuk, majd kitálaljuk a saslikkal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8496
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Manuel Calavera 20 recept

Vendégségek kedvelt étele ez, könnyen, gyorsan elkészíthető. A fris zöldségek miatt kellemes tavaszias jellege van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?