r
Nosalty Logó

Sertés saslik cukkinivel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Knoblauh Diána
Sertés saslik cukkinivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A hús pácoláshoz

A saslikhoz

Összesen 447 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A hús pácoláshoz

A saslikhoz

Összesen 1338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A hús pácoláshoz

A saslikhoz

Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    297 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1351 micro
Összesen 447 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2016.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1141 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4054 micro
Összesen 1338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A hús pácoláshoz

A saslikhoz

Elkészítés

A hús pácoláshoz

  1. A sertéshúst felkockázzuk éstetszés szerinti fűszerek és olívaolajkeverékébenpácoljuklegalább egy napig (például: olívaolaj, petrezselyem, ételízesítő és granulált fokhagyma, de tehetünk még hozzá borsikafüvet és egy kis citromfüvet is).
  2. A saslikpálcákat beáztatjuk vízbe egy kis időre.
  3. A vöröshagymát negyedekre vágjuk, így könnyen felhúzhatjuk a pálcákra, anélkül, hogy a hagyma levelei elszöknének.
  4. A cukkínit szintén hasonló nagyságú kockákra vágjuk, mint a húst.
  5. A pálcákra ezt a három alapanyagot váltakozva húzzuk fel, majd miután elhelyeztük a nyársakat a tepsiben (akinek van grillezője, igazán könnnyű), étolajat csepegtetünk a saslikokra, mely aztán lecsöpög alulra, így nem fog megégni az ételünk. (A cukkíni a sütés alatt minimális levet enged, ígynem szükséges a saslik alá vizet csepegtetni, viszont az olajat mindenképpenhasználjunk.)
  6. Ezután néhány csipet sót és borsot hintünk rá, majd pedig megszórjuk a fokhagymagranulátummal.
  7. Betesszük sülni a sütőbe és időközönként megforgatjuk őket, hogy minden oldaluk megpiruljon kicsit.
  8. Sült burgonyával tálaljuk, de párolt rizzsel is nagyon finom.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11339
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 12.

Ajánló

Más húsféléből is el lehet készíteni, de sertésből igazán finom. A cukkini helyett más tökfélét is felhasználhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Knoblauh Diána 12 recept

Vasárnapi ebéd előtt felmértem a hűtőszekrény tartalmát és a szokásos alapanyagokból valami mást szerettem volna készíteni. Így gondoltam, ilyenkor ősszel nosztalgiázhatunk a nyári estéken rendezett grillpartykról.

Hozzávalók

A hús pácoláshoz

A saslikhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek