r
Nosalty Logó

Sertés saslik cukkinivel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Knoblauh Diána
Sertés saslik cukkinivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A hús pácoláshoz

A saslikhoz

Összesen 447 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A hús pácoláshoz

A saslikhoz

Összesen 1338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A hús pácoláshoz

A saslikhoz

Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    297 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1351 micro
Összesen 447 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2016.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1141 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4054 micro
Összesen 1338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A hús pácoláshoz

A saslikhoz

Elkészítés

A hús pácoláshoz

  1. A sertéshúst felkockázzuk éstetszés szerinti fűszerek és olívaolajkeverékébenpácoljuklegalább egy napig (például: olívaolaj, petrezselyem, ételízesítő és granulált fokhagyma, de tehetünk még hozzá borsikafüvet és egy kis citromfüvet is).
  2. A saslikpálcákat beáztatjuk vízbe egy kis időre.
  3. A vöröshagymát negyedekre vágjuk, így könnyen felhúzhatjuk a pálcákra, anélkül, hogy a hagyma levelei elszöknének.
  4. A cukkínit szintén hasonló nagyságú kockákra vágjuk, mint a húst.
  5. A pálcákra ezt a három alapanyagot váltakozva húzzuk fel, majd miután elhelyeztük a nyársakat a tepsiben (akinek van grillezője, igazán könnnyű), étolajat csepegtetünk a saslikokra, mely aztán lecsöpög alulra, így nem fog megégni az ételünk. (A cukkíni a sütés alatt minimális levet enged, ígynem szükséges a saslik alá vizet csepegtetni, viszont az olajat mindenképpenhasználjunk.)
  6. Ezután néhány csipet sót és borsot hintünk rá, majd pedig megszórjuk a fokhagymagranulátummal.
  7. Betesszük sülni a sütőbe és időközönként megforgatjuk őket, hogy minden oldaluk megpiruljon kicsit.
  8. Sült burgonyával tálaljuk, de párolt rizzsel is nagyon finom.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11340
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 12.

Ajánló

Más húsféléből is el lehet készíteni, de sertésből igazán finom. A cukkini helyett más tökfélét is felhasználhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Knoblauh Diána 12 recept

Vasárnapi ebéd előtt felmértem a hűtőszekrény tartalmát és a szokásos alapanyagokból valami mást szerettem volna készíteni. Így gondoltam, ilyenkor ősszel nosztalgiázhatunk a nyári estéken rendezett grillpartykról.

Hozzávalók

A hús pácoláshoz

A saslikhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.