Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos vastag palacsinta szederrel

Pudingos vastag palacsinta szederrel
Pudingos vastag palacsinta szederrel
28 perc / előkészület: 10 perc főzés: 3 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyári kinti melegnek köszönhetően gyors és sütésmentes tortát akarván készíteni, egyben megmentendő az egy bögre szedret, ami már nem fogyott el szemenként, kisikeredett az alábbi vastagpalacsintatortám :-)

hozzávalók / 6 adag

Palacsinta

Pudingkrém

Tetődísz

ajánlat

Bármilyen gyümölccsel helyettesíthető a szeder, akár el is hagyható, de érdemes bevetni valamilyen kedvenc idénygyümölcsöt, színt kölcsönöz a tortaszeletnek, nyálgyűjtő hatása lesz :-)

Hűtőhidegen a legjobb...

Karobbal lehet színezni a palacsintát, a lisztbe keverve.

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsintasütés:

  1. A kb. 3 darab palacsintához habosra keverjük a cukrot a tojással, megszórjuk a bikarbónával, amit citromlével öntözünk meg.
  2. Lisztet kavarunk bele, majd a tejet, és végül a vizet öntjük hozzá, majd fél óra pihenőre ítéljük.
  3. Lassú tűzön, csepp olajjal megsütjük.

Pudingfőzés:

  1. A majdnem fövő tejbe beleöntjük a cukros és félretett tejjel összekevert pudingport, megfőzzük, majd gyöngéden belekeverjük a szedret.

Tortaösszeállítás:

  1. A palacsintasütő méretével megegyező jénaiba rétegezzük a kihűlt palacsintákat a forró szedres pudingkrémmel.
  2. Miután kihűlt, tejjel felvert tejszínhabbal kenjük meg, és a félretett szederszemekkel megpakoljuk a torta tetejét. Ennyi :-)
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 408
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bundáskenyérszeműke

Mióta szakács: 2014.06.24.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

forró szedres pudingkrémmel rakott palacsinta, tejszínhabos-szedres pudingkrémes palacsintarakottas, édes palacsintarakottas szederrel és pudingkrémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

313
cukor 50 g
tojás 1 db
szódabikarbóna 0.5 kk
citromlé 1 ek
finomliszt 150 g
tej 100 ml
víz 75 ml
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
tej 5 dl
szeder 25 dkg
tejszínhab por 50 g
tej 150 ml
szeder 15 g