Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi krémes palacsintatoronyban

Házi krémes palacsintatoronyban
Házi krémes palacsintatoronyban
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom kedvence, a palacsinta nálam minden formában és töltelékkel bárhol, és bármikor az étlapra kerülhetett. Nagyim konyhájában azonban mindössze háromféle elkészítési mód jöhetett számításba, és mindig közszavazásra bocsátotta a családban, hogy éppen Gundel, házi baracklekváros, vagy ez az általa készített, krémes krémjével rétegezett palacsintatorta legyen-e a második fogás, a csipetkés paradicsomlevest követően. Hajdanán sokszor került ez a finomság az asztalunkra, ma már inkább csak nosztalgikus hangulatban veszem elő ezt a jól bevált receptet.

hozzávalók / 8 adag

Palacsinta

Krémes krém

Szóráshoz

ajánlat

A palacsinta elkészítéséhez bátran vesse be mindenki a saját jól bevált receptjét, én csak egy egyszerűbb receptverziót adtam meg ajánlatként. A családnál a töltelék-tészta vastagságának harca mindig inkább a töltelék javára dől el. Azonban vastagabb palacsintákkal, vagy kevesebb krémmel is készülhet, ízlés szerint. Csokiimádók csokiöntetet is csorgathatnak a palacsintatorta tetejére, nálunk az a favorit.

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsinta

  1. A hozzávalókból, a víz kivételével, mixerrel pár perc alatt kikeverjük a tésztát, majd 1-2 órát állni hagyjuk.
  2. A pihentetett palacsintatésztánkat vízzel megfelelő sűrűségűre (kicsit hígabbra) keverjük.
  3. Forró, olajjal kikent palacsintasütőben szép, vékony palacsintákat sütünk. Nagyjából 15 palacsintára lesz szükségünk.
  4. Tálcára helyezzük az első palacsintát, és megkenjük 3-4 evőkanál krémmel, erre ráhelyezzük a következő palacsintát, és ismét krém jön. (Kapcsos tortaformában könnyebben megy, hogy ne csússzon szét a torony.) Így folytatjuk a rétegezést, amíg az összes palacsintánk elfogy. Végül a krémmel kívülről is bevonjuk a palacsintatortát.
  5. Minimum 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeálljon, majd tálalás előtt díszítjük.

Krémes krém

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből, csipet só hozzáadásával, kemény habot verünk.
  2. A tejet egy edényben közepes lángon feltesszük melegedni.
  3. Amíg a tej melegszik, a tojássárgákat kikeverjük a cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. A masszába szitáljuk a lisztet, valamint a meleg tejből is hozzáadunk pár evőkanálnyi mennyiséget.
  4. Majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a tojássárgás krémet a tejbe, és lassú tűzön sűrűre (pudingszerűvé) főzzük. Beleszórjuk a másik csomag vaníliás cukrot. Végül a tojásfehérje habot is óvatosan, hogy ne nagyon törjük össze, beleforgatjuk a krémbe, és még 1-2 percig tovább főzzük.
  5. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.

Szóráshoz

  1. Lereszeljük az étcsokoládét. Fogyasztás előtt díszítésként megszórjuk a palacsintatorony tetejét csokiforgáccsal.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 457
elküldve: 1
receptkönyvben: 83
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tubicám

Mióta szakács: 2015.11.04.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vaníliakrémes palacsinta, krémes palacsintatorta, krémes palacsintatorony, krémes rakott palacsinta, házi krémes palacsinta, rétegezett krémes palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

462
tojás 1 db
tej 5 dl
finomliszt 40 dkg
víz 5 dl
tej 1 l
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
tojás 6 db
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
étcsokoládé 5 dkg