Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Prágai sajttorta

Prágai sajttorta
Prágai sajttorta
110 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy fantasztikus prágai utazás emlékére, névnapi ajándékként készült el először a torta.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A sajtkrémes töltelékhez

Az almás töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta: a kekszeket összetörjük, a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A masszát kapcsos tortaforma alján egyenletesen elegyengetjük, a kezünkkel alaposan lenyomkodjuk. A tésztát 10 percre előmelegített sütőbe tesszük, majd kihűtjük.
  2. Az almás töltelék: a meghámozott, szeletelt almát cukorral, és fahéjjal együtt fedő alatt addig pároljuk, amíg egy kicsit össze nem esik.
  3. A sajtos töltelék: a hozzávalókat a sajtkrém kivételével alaposan összekeverjük, legvégül adjuk csak hozzá a sajtkrémet, hogy minél kevesebb légbuborék kerüljön bele.
  4. Összeállítás: az almás tölteléket az alapra töltjük, majd ennek tetejére öntjük a sajtkrémet. Előmelegített sütőben, sütjük kb. 40 percet. (Figyeljük a tortát, mert a sütési idő minden sütőben más!) Akkor van kész a torta, ha már a közepe is kemény, színe pedig aranybarna.
  5. Tálalás előtt legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe!
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 661
elküldve: 1
receptkönyvben: 98
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Chotu

Mióta szakács: 2012.01.23.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sajttorta, almás sajttorta, zabkekszes sajttorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

harbarbi
harbarbi Thu, 2015-03-26 14:33

Tegnap megcsináltam, követtem a receptet és isteni lett, kinézetre és ízre is! Köszönöm :)

546
mandula 20 dkg
zabkeksz 25 db
vaj 6 dkg
cukor 3 ek
mandulaaroma 5 ml
1 csipet
krémsajt 60 dkg
cukor 7 ek
finomliszt 4 evőkanál
tojás 4 db
tejföl 2.5 dl
vanília kivonat 2 teáskanál
alma 5 közepes db
fahéj 3 ek
cukor 2 ek