r
Nosalty Logó

Piros gyümölcsös márványos sajttorta eperborzselével

Bubi
Piros gyümölcsös márványos sajttorta eperborzselével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Sajttorta

Piros gyümölcsös réteg

Eperborzselé

1071
Kalória
13.5g
Fehérje
89.5g
Szénhidrát
67.9g
Zsír
85.4g
Víz
111.7g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
48.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Sajttorta

Piros gyümölcsös réteg

Eperborzselé

Összesen 1071 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Sajttorta

Piros gyümölcsös réteg

Eperborzselé

Összesen 8560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Sajttorta

Piros gyümölcsös réteg

Eperborzselé

Összesen 280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 1071 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    542.8 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3531.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    2610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    716 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    683.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1740 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1709 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 8560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

Sajttorta

  1. Elkészítjük a sajttorta alapját. A csokis és a zabkekszet durván összetörtjük, és az olvasztott vajjal összekeverjük. Beletömörítjük egy 26-28 cm-es csatos tortaformába. 15 percig 160 °C-on megsütjük.
  2. A mascarponét, a krémsajtot és a tejfölt összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot és az étkezési keményítőt. Beleöntjük a vaníliaaromát, majd egyesével, alaposan elkeverjük a két tojást a krémben.
  3. A kihűlt kekszes alapra öntjük a krémet.

Piros gyümölcsös réteg

  1. A gyümölcsöket egy lábasba tesszük, aláöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, és pár percig főzzük, amíg a cukor elolvad.
  2. A tűzről levéve megturmixoljuk.
  3. A keményítőt egy pici lével csomómentesre keverjük, és a tűzre visszatéve besűrítjük vele a gyümölcsöt. Hagyjuk kihűlni.
  4. Amikor kihűlt, apró halmokat teszünk a sajtkrémre, és egy fogpiszkáló segítségével összekötjük őket, így kapjuk a márványos mintát. (Én két rétegben csináltam, mert így a felvágott süti belseje is mintás lett, nem csak a teteje.)
  5. 160 °C-os sütőben 50-60 percig készre sütjük.

Eperborzselé

  1. Elkészítjük az eperborzselét. Az eperborban csomómentesre keverjük a piros tortazselét, majd ízlés szerinti cukrot keverünk hozzá.
  2. Elkezdjük melegíteni. Figyeljünk oda, hogy semmiképpen se forrjon fel, a cél, hogy szépen kitisztuljon a színe.
  3. A teljesen kihűlt sajttortára ráöntjük a zselét (nem forrón!), és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
  4. Kedvünkre díszítsük! Én a maradék gyümölcsöt használtam fel erre a célra, de bármi jöhet, ami jól mutat :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 65 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Imádom a sajttortát, de annyiszor készítettem már, hogy folyton azon gondolkozom, hogyan lehetne feldobni. Dupla kekszes alapot választottam, a krémet pedig piros gyümölcsös zselével dobtam fel. Ez felvágva szép márványos lesz, ami a tetején is látszik....vagy látszana, ha nem takartam volna el egy kicsit az eperborzselével. Viszont annyira ráfüggtem mostanában az eperborra, hogy azt is be kellett építenem a kedvenc sütimbe!

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek