r
Nosalty Logó

Pihe-puha japán sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Pihe-puha japán sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2892 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 362 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    150.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1951 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2560.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    1024 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.3 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1265 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1761 micro
Összesen 2892 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 225 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban alacsony lángon vajat olvasztunk, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a tejet. Besűrítjük, és még mielőtt forrni kezdene, levesszük a tűzről.
  2. A tojássárgákat felverjük, majd folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk a vajas keveréket. Beleszitáljuk a lisztet és a keményítőt, majd elkeverjük.
  3. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a cukorral, majd részletekben, óvatosan belekeverjük a lisztes masszába.
  4. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, a tepsi közepére pedig néhány papírtörlőt helyezünk.
  5. A masszát beleöntjük a tortaformába, utána a tepsi közepére, a papírtörlőkre tesszük, és 1 liter forró vizet öntünk alá.
  6. 160 fokon 25 percig sütjük, majd 125 fokon további 50 percig. Porcukorral megszórva, ízlés szerint lekvárral, melegen fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 458
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 51742
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 13.

Receptkategóriák

Pihe-puha, habkönnyű, és az egész világ megbolondul érte.  Igen, ez a japán sajttorta, amihez nem árt, ha van otthon néhány tyúkja az embernek. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!