r
Nosalty Logó

Pozsonyi kifli Judit konyhájából

Judit69
Pozsonyi kifli Judit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

957
Kalória
18.4g
Fehérje
110.3g
Szénhidrát
50.2g
Zsír
45.1g
Víz
131.2g
Koleszterin
9.4g
Élelmi rost
32.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 5756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 382 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1652.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    301.5 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9915.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    3299 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    839 mg
  • Foszfor
    2592 mg
  • Nátrium
    2871 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    661.8 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    270.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    973 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    954 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 5756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 382 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt kevés hideg tejjel simára keverjük. A maradék tejjel elkeverjük a sót és a tojássárgáját.
  2. A lisztet és a porcukrot összeszitáljuk, majd összemorzsoljuk a hideg vajjal ill a zsírral. Hozzáadjuk az élesztős és a tojásos tejet, és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk. Hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
  3. A tésztából 4 dkg-os golyókat gömbölyítünk, a tenyerünkkel ellapítjuk, és ovális alakúra nyújtjuk. A tölteléket ráhelyezzük a tészta hosszabbik oldalára, és feltekerjük. Tenyerünkkel szivar alakúra gurigatjuk, és patkó alakúra formázzuk.
  4. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük tojássárgájával (nemcsak a tetejét), és hideg, szellős helyen hagyjuk rajta megszáradni (kb. 1-1,5 óra -de ne tegyük hűtőbe). Amikor már nem ragad, átkenjük tojásfehérjével. Ekkor már melegebb helyen hagyjuk száradni, cserepesedni.
  5. Előmelegített 180 °C-os sütőben a kifliket aranybarnára sütjük.

Töltelékhez

  1. A vizet a cukorral felfőzzük, majd ráöntjük a mákra. Hozzáreszeljük a citrom héját, és a lekvár hozzáadásával alaposan összekeverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. 3 dkg-os darabokra osztjuk, és henger alakúra formázzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A tökéletes pozsonyi kifli. Régi recept, a titka, hogy a tésztájába kerüljön mindenképpen zsír, és nem szabad a nyújtásnál lisztezni. A száradást mindenképp ki kell várni, mert akkor lesz szép márványos a kiflink. Tésztája lehet a bejglinek és a zserbónak is.

Nosalty stories

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek