r
Nosalty Logó

Pozsonyi kifli Judit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Pozsonyi kifli Judit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 5756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 382 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1652.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    301.5 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9915.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    3299 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    839 mg
  • Foszfor
    2592 mg
  • Nátrium
    2871 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661.8 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    973 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    954 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 5756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt kevés hideg tejjel simára keverjük. A maradék tejjel elkeverjük a sót és a tojássárgáját.
  2. A lisztet és a porcukrot összeszitáljuk, majd összemorzsoljuk a hideg vajjal ill a zsírral. Hozzáadjuk az élesztős és a tojásos tejet, és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk. Hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
  3. A tésztából 4 dkg-os golyókat gömbölyítünk, a tenyerünkkel ellapítjuk, és ovális alakúra nyújtjuk. A tölteléket ráhelyezzük a tészta hosszabbik oldalára, és feltekerjük. Tenyerünkkel szivar alakúra gurigatjuk, és patkó alakúra formázzuk.
  4. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük tojássárgájával (nemcsak a tetejét), és hideg, szellős helyen hagyjuk rajta megszáradni (kb. 1-1,5 óra -de ne tegyük hűtőbe). Amikor már nem ragad, átkenjük tojásfehérjével. Ekkor már melegebb helyen hagyjuk száradni, cserepesedni.
  5. Előmelegített 180 °C-os sütőben a kifliket aranybarnára sütjük.

Töltelékhez

  1. A vizet a cukorral felfőzzük, majd ráöntjük a mákra. Hozzáreszeljük a citrom héját, és a lekvár hozzáadásával alaposan összekeverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. 3 dkg-os darabokra osztjuk, és henger alakúra formázzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 396
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 43902
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pozsonyi kifli Judit konyhájából
Judit69 176 recept

A tökéletes pozsonyi kifli. Régi recept, a titka, hogy a tésztájába kerüljön mindenképpen zsír, és nem szabad a nyújtásnál lisztezni. A száradást mindenképp ki kell várni, mert akkor lesz szép márványos a kiflink. Tésztája lehet a bejglinek és a zserbónak is.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?