r
Nosalty Logó

Lekváros kifli és túrós bukta

Dorka
Lekváros kifli és túrós bukta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A lekváros töltelékhez

A túrótöltelékhez

851
Kalória
27.9g
Fehérje
136g
Szénhidrát
19.2g
Zsír
72.6g
Víz
59.1g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
37.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A lekváros töltelékhez

A túrótöltelékhez

Összesen 851 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A lekváros töltelékhez

A túrótöltelékhez

Összesen 6810 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A lekváros töltelékhez

A túrótöltelékhez

Összesen 234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1168.8 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 851 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.3 g

Zsír

  • Összesen
    153.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9350.2 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    1679 mg
  • Vas
    1015 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2356 mg
  • Nátrium
    2238 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1087.8 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    581 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 6810 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.8 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztővel, 1 dl langyos tejjel és 3 ek liszttel kovászt készítünk, és langyos helyre tesszük. A cukrot, a sót a langyos tejben oldjuk fel.
  2. A lisztet a kovásszal és a tejjel elkeverjük, és kb. 20-30 percig dagasztjuk. A vége felé a zsírt a tészta közé dolgozzuk.
  3. A tésztát a tálból kiemelve, a tál alját és oldalát kevés liszttel meghintjük. A tészta tetejét gyengén meglisztezzük, letakarjuk, és egyenletes langyos helyen kb. egy jó órát kelesztjük, amíg háromszorosára meg nem kelt.
  4. Lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk, háromszögeket vágunk, rátesszük a lekvárt, és kiflibe hajtjuk. Tetejét tojással megkenjük.
  5. Hideg sütőbe tesszük, hogy sülés közben is dagadjon. Kb. 30 perc alatt sül meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tetejét porcukorral meghinthetjük, vagy sütés előtt megszórhatjuk cukros dióval.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek