Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pozsonyi kiflik-háromféle töltelékkel

Pozsonyi kiflik-háromféle töltelékkel
Pozsonyi kiflik-háromféle töltelékkel
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi céges reggelire készítettem a kifliket, életemben először. A bevásárlásnál úgy emlékeztem, hogy van otthon elég dióm és mákom, amikor hazaértem, viszont csak 10-10 dkg-nyit találtam belőlük. Ekkor jött az ötlet: legyen kókuszos is! És milyen finom lett..Nem szokványos, de meglepő és finom. Mind elfogyott.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a töltelékeket.
  2. A kókuszhoz 5 dkg cukrot, a mákhoz és a dióhoz 7,5-7,5 dkg cukrot keverünk. A vizet felforraljuk és elosztjuk a háromféle tölteléken.
  3. Ha esetleg száraznak tűnik valamelyik töltelék, akkor adhatunk hozzá még forró vizet. Inkább apránként keverjük hozzájuk a vizet, nehogy folyós legyen bármelyik is.
  4. A dióhoz hozzákeverjük a fahéjat, a mákhoz a fél citrom héját. Félretesszük őket.
  5. A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót, a porcukrot, belemorzsoljuk a hideg margarint, az élesztőt, a tojássárgákat is beleütjük. Hozzáadjuk a hideg tejet, és dagasztás közben a hideg vizet is apránként.
  6. Egy viszonylag kemény tésztát kapunk. Jól dolgozzuk ki.
  7. Fontos, hogy a gyúráshoz és a nyújtásnál se használjunk plusz lisztet.
  8. Háromfelé vágjuk a tésztát.
  9. Minden részt 10 felé vágunk, és kis golyókká formáljuk őket. A golyókat ovális alakra nyújtjuk. Ha megvan tíz ilyen kis ovális lap, akkor valamelyik tölteléket magunkhoz vesszük és hosszában elosztjuk rajtuk.
  10. A szélesebb felétől feltekerjük a tésztát, kiflivé formáljuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  11. Ezt megcsináljuk a másik két töltelékkel is.
  12. A kifliket lekenjük tojássárgával és hűvös helyen legalább két órát pihentetjük. Így rászárad a sárgája is.
  13. Ha letelt a pihentetés ideje, lekenjük a fehérjével is, ismét két órát vagy akár egy éjszakán át pihentetjük.
  14. Ekkor visszavisszük a meleg konyhába, hagyjuk húsz percig "átmelegedni".
  15. Egy hústűvel, vagy fogpiszkálóval megszurkáljuk őket és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
  16. Egy-egy tepsi kifli nálam 20-20 percig sült.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40*40*3 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 665
elküldve: 1
receptkönyvben: 191
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kókuszos-diós-mákos pozsonyi kifli, pozsonyi kifli mákkal-dióval-kókusszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

562
finomliszt 45 dkg
tojássárgája 2 db
margarin 15 dkg
élesztő 2 dkg
1 csipet
porcukor 2 ek
víz 1.2 dl
tej 3 ek
dió 10 dkg
mák 10 dkg
kókuszreszelék 10 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
cukor 20 dkg
fahéj 0.5 tk
víz 2 dl
tojás 1 db