r
Nosalty Logó

Gluténmentes pizza vagy lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Gluténmentes pizza vagy lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1693.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük, és áttörjük a krumplit. Amennyiben maradék krumplipürével dolgozunk, ez a lépés kimarad. :)
  2. A szárított élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  3. Kimérjük a többi hozzávalót, és összeállítjuk a tésztát. Használhatjuk a robotgép dagasztóspirálját is, de elég egy fakanál és erős kéz is a tészta egyneművé dolgozásához. Kissé folyékony, ragadós masszát kapunk!
  4. Kiolajozott tepsibe öntjük, simítjuk a tésztát, és jó 20-30 percre meleg/napos helyen magára hagyjuk kelni. Konyharuhával takarjuk le a tepsit.
  5. A megkelt tésztát tetszés szerinti feltéttel ízesítjük: magokkal megszórjuk, tejfölt-sajtot teszünk rá vagy pizzakrémmel, sajttal, sonkával pakoljuk meg. Ez a lépés ahogy tetszik alapon működik. :)
  6. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük, kb. 30-40 percig. Amikor pirulni kezd a teteje, a hőfokot mérsékeljük 170 fokra. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük be alufóliával!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14651
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.

Ajánló

Többféle liszttel is elkészíthető ez a lepény, ahogy a hozzávalókban jeleztem. Figyeljünk arra, hogy az adott kenyérporban vagy lisztkeverékben van-e szódabikarbóna, sütőpor stb., mert ha tartalmaz, kevesebb élesztőre lesz szükségünk. Használhatunk friss élesztőt is! A képen dupla adag lepény van: a dupla adaghoz 7 g (1 cs) szárított élesztőt tettem csak. Ez a nagy adag 50-55 perc alatt sült meg. A normál adag, illetve ha nagyobb tepsit használunk, akkor kevésbé lesz magas a lepény! De úgy is nagyon finom! Hűtőben szoktam tárolni (a feltét miatt), másnap átmelegítve lesz ismét puha!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem szeretem a gm kenyereket, így csak ha nagyon nincs más lehetőségem, akkor készítek vagy veszek. Helyette ezt (és egy másik típusú)  lepényfélét szoktam sütni. (Annak is hozom majd a receptjét!)  Jó krumplis a tészta, ettől jó puha lesz. A recept a netről való, de nem írtam fel honnan... :( Próbáltam visszakeresni, ha sikerül, jelzem itt a forrást!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek