Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes pizza vagy lepény

Gluténmentes pizza vagy lepény
Gluténmentes pizza vagy lepény
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem a gm kenyereket, így csak ha nagyon nincs más lehetőségem, akkor készítek vagy veszek. Helyette ezt (és egy másik típusú)  lepényfélét szoktam sütni. (Annak is hozom majd a receptjét!)  Jó krumplis a tészta, ettől jó puha lesz.
A recept a netről való, de nem írtam fel honnan... :( Próbáltam visszakeresni, ha sikerül, jelzem itt a forrást!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Többféle liszttel is elkészíthető ez a lepény, ahogy a hozzávalókban jeleztem. Figyeljünk arra, hogy az adott kenyérporban vagy lisztkeverékben van-e szódabikarbóna, sütőpor stb., mert ha tartalmaz, kevesebb élesztőre lesz szükségünk. Használhatunk friss élesztőt is!
A képen dupla adag lepény van: a dupla adaghoz 7 g (1 cs) szárított élesztőt tettem csak. Ez a nagy adag 50-55 perc alatt sült meg. A normál adag, illetve ha nagyobb tepsit használunk, akkor kevésbé lesz magas a lepény! De úgy is nagyon finom!
Hűtőben szoktam tárolni (a feltét miatt), másnap átmelegítve lesz ismét puha!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük, és áttörjük a krumplit. Amennyiben maradék krumplipürével dolgozunk, ez a lépés kimarad. :)
  2. A szárított élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  3. Kimérjük a többi hozzávalót, és összeállítjuk a tésztát. Használhatjuk a robotgép dagasztóspirálját is, de elég egy fakanál és erős kéz is a tészta egyneművé dolgozásához. Kissé folyékony, ragadós masszát kapunk!
  4. Kiolajozott tepsibe öntjük, simítjuk a tésztát, és jó 20-30 percre meleg/napos helyen magára hagyjuk kelni. Konyharuhával takarjuk le a tepsit.
  5. A megkelt tésztát tetszés szerinti feltéttel ízesítjük: magokkal megszórjuk, tejfölt-sajtot teszünk rá vagy pizzakrémmel, sajttal, sonkával pakoljuk meg. Ez a lépés ahogy tetszik alapon működik. :)
  6. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük, kb. 30-40 percig. Amikor pirulni kezd a teteje, a hőfokot mérsékeljük 170 fokra. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük be alufóliával!

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 394
elküldve: 3
receptkönyvben: 126
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

gluténmentes pizza, lepénykenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

355
gluténmentes lisztkeverék 250 g
burgonya 150 g
tojás 1 db
napraforgó olaj 25 g
instant élesztő 5 g
tej 2 dl
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 teáskanál