r
Nosalty Logó

Pizza székely módra

Incsifincsi
Pizza székely módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

1260
Kalória
55.7g
Fehérje
83.8g
Szénhidrát
76.6g
Zsír
219.9g
Víz
168g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1260 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5032 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 260 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3929.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    2375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    219.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5558 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1260 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223 g

Zsír

  • Összesen
    306.4 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15718 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    3359 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    2363 mg
  • Nátrium
    9499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    335.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    879.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    22232 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 5032 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1150 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet beleszitáljuk egy edénybe, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a borsot és a disznózsírt.
  2. Ezután belemorzsoljuk az élesztőt. Annyi langyos vizet adunk hozzá (borvizet), amennyi elegendő a dagasztáshoz.
  3. Dagasztás közben az olajat is adjuk hozzá a tésztához. A dagasztás akkor lesz jó, ha a tészta leválik a kezünkről.
  4. Ha megvagyunk, állni hagyjuk lefedett kendővel a tésztát, körülbelül 40-50 percig.
  5. Amikor a duplájára nőtt, máris hozzáfoghatunk.

A tetejére

  1. A nyers pizzatésztát megkenjünk paradicsomszósszal, ezután rárakjuk a sonkát, a szalámit, az ananászokat és legvégül a sajtot.
  2. A tepsit kikenjük 4 ek. sertészsírral, ezután mehet a sütőbe mindenestől!
  3. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x40

Valamikor réges-régen, amikor az emberek nagy szegénységben éltek, és alig volt betenni valójuk, észrevették, hogy a kelt tészták megcifrázása különféle zöldségekkel, húsokkal, igen kedvükre való. Nincs pontos recept. A pizzatészta hozzávalói: egyszerűen liszt és élesztő, na meg a fűszerek. A tetejére valót mindenféle lehetséges elképzelés helyettesíti, ami szemnek-szájnak ingere.  Ha egyszer megkóstolják, nincs megállás. 

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek