Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza Tatin

Pizza Tatin
Pizza Tatin
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc francia gasztroblogomról származik ez a recept, amely a Tarte Tatin mintájára készül. Rögtön felkeltette az érdeklődésemet, eddig eszembe nem jutott volna így pizzát készíteni, pedig nagyon egyedi az ötlet, hogy a tortaformában alul klasszul összesül a paradicsom, sonka, mozzarella íze és a tetejét koronázza a tészta! Persze csak sülés közben, az asztalra már hagyományos formában, de mégis egyedi ízvilággal kerül!

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A feltéthez

ajánlat

Tipp:
Nyáron nem szükséges a tésztát langyos sütőben keleszteni, de ilyenkor ősszel és télen jól jön ez a praktika.
Megjegyzés:
A feltét ízlés szerint bátran bővíthető, variálható.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt pár percre bekapcsoljuk 160 fokra.
  2. A tésztához az élesztőt elkeverjük a vízben, majd a többi hozzávalóval együtt kézzel cipót gyúrunk belőle, jénai tálba tesszük, letakarjuk egy benedvesített, tiszta konyharuhával és betesszük a langyos (már kikapcsolt) sütőbe 30-40 percre kelni.
  3. A feltéthez a paradicsomokat félbe, a mozzarella golyókat apró darabokra vágjuk.
  4. Egy 25 cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, majd vágott felükkel lefele belefektetjük a paradicsomokat, rárendezzük a sonkaszeleteket, megszórjuk a mozzarellával, meghintjük bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal.
  5. A szépen megkelt tésztát kezünkkel kör alakúra húzogatjuk és a paradicsomos-sonkás-sajtos alapra tesszük.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt ropogósra sütjük a tésztát.
  7. Ahogy kivettük a sütőből, óvatosan kifordítjuk a tortaformából, így fentre kerül a guszta, sült paradicsomos, olvadt sajtos feltét.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 113
elküldve: 2
receptkönyvben: 212
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pizza
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fordított pizza, sonkás-mozzarellás pizza fordítva

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2010-10-06 20:13

Annyira tetszenek ezek a "fejre állított" ételek! Kipróbálom.Üdv: Fahéj

747
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
víz 1.5 dl
finomliszt 25 dkg
olívaolaj 1 ek
1 kávéskanál
paradicsom 6 közepes db
sonka 6 dkg
mozzarella 10 dkg
bazsalikom 0.5 teáskanál
oregánó 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint