Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős élesztő nélküli pizza

Serpenyős élesztő nélküli pizza
Serpenyős élesztő nélküli pizza
33 perc / előkészület: 15 perc főzés: 3 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kívántam a pizzát, de élesztő az most kizárva. Meg a sima liszt. Meg a cukor. Meg úgy kb. minden :) Ez lett belőle több receptből, vékony tésztás, normál pizzához képest egészen kalóriaszegény és elvileg candida diéta alatt is fogyasztható  (mozzarella helyett pl. kecskesajt még jobb hozzá, serrano helyett pedig sovány csirkemell sonka.)

hozzávalók / 4 adag

tészta

feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapanyagokat egy tálba öntjük, összegyúrjuk egységes tésztává. Nekem a tk liszt felvette az összes vizet, de kb. 2 deci után már lehet, hogy elég, adagolni kell.
  2. 4 gombócot formálunk belőlük. Az egyiket kiolajozott, sütőben is használható serpenyőbe tesszük, és kézzel a serpenyő méretére húzzuk.
  3. Jöhet rá a feltét, ez most nálam darabolt paradicsom (promodoro), oregánó, laktózmentes mozzarella, serrano sonka és lila hagyma.
  4. Kb. 3 percig a tűzhelyen sütjük a pizzát, majd a 220 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel még 12-15 percet. Ugyanígy járunk el a többi gombóccal is. Illetve a fel nem használt tésztát hűtőben eltarthatjuk pár napig.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30*30 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 19 640
elküldve: 3
receptkönyvben: 71
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

edna

Mióta szakács: 2011.11.18.
8 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos pizza, olasz pizza

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Imoran Erui
Imoran Erui Wed, 2017-08-16 10:07

Megtévesztő a cím, akinek nincs sütője, nem tudja ezt a receptet megcsinalni.

ednapipi
edna / ednapipi Wed, 2017-08-16 10:24

bocsi, amiből ez a recept készült, szintén "serpenyős.." volt :) amúgy szerintem jó vékony tésztával csak serpenyőben is meg lehet sütni, akkor a tetején a feltét nem pirul meg, inkább csak szépen elolvad a sajt, de a tészta elég hamar megsül. bár még nem próbáltam így:)

516
teljes kiőrlésű liszt 40 dkg
olívaolaj 2 ek
víz 2.5 dl
1 kávéskanál
oregánó 1 kk
sütőpor 1 kávéskanál
szódabikarbóna 1 kávéskanál
paradicsomszósz 15 dkg
serrano sonka 60 g
mozzarella 150 g
lila hagyma 1 kis db
oregánó 1 kk