r
Nosalty Logó

Pizza Éva házias konyhájától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva házias konyhája
Pizza Éva házias konyhájától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Összesen 1509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Összesen 3013 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Összesen 224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3071.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    1593 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1777 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    6903 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.3 g

Zsír

  • Összesen
    182 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6143.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1408 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    3186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    964 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    3554 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 3013 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    1028 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Elkészítés

pizzatészta

  1. A lisztet egy tálba beleszitáljuk, és a közepében egy mélyedést alkotunk. Meglangyosítjuk a vizet, és egy részét a mélyedésben öntjük. Az élesztőt belemorzsoljuk, és a cukort is hozzáadjuk. Rászórunk egy kevés lisztet, és párpercig hagyjuk az élesztőt kelni.
  2. Miután megkelt az élesztő, akkor hozzáadjuk a többi vizet, a 2 evőkanál olívaolajat, sót. Jól összedagasztjuk. Ha nagyon lágy a tészta, akkor kevés lisztet még adhatunk hozzá (kb egy evőkanállal).
  3. A tészta tetejét kb. egy kiskanál olívaolajjal lekenjük, konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
  4. Közben készítünk egy paradicsomszószt. 3 evőkanál sűrített paradicsomot fölhígítunk 1 dl vízzel, belepréselünk 1 gerezd fokhagymát, fűszerezzük őrölt borssal. A legalacsonyabb hőfokon hagyjuk kicsit főni, kb. 10 percig, csak az ízek kicsit összefőjenek, annyira.
  5. Miután megkelt a tésztánk, egy sütőpapírt enyhén liszttel megszórunk, és kinyújtjuk gáztepsi nagyságúra a tésztát, majd a gáztepsibe helyezzük.
  6. Egy ecset segítségével megkenjük a maradék olívaolajjal a tésztát, és a paradicsomszószt is egyenletesen elkenjük rajta. Fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal.
  7. Megszórjuk reszelt sajttal. Tetszés szerint fölvágjuk a kolbászt, szalonnát, vöröshagymát, paprikát, és egyenletesen elosztjuk a sajt tetején.
  8. 220 fokon kb. 24 percig sütjük, ameddig eléri a kívánt színt. Jó étvágyat
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 24 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2770
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizza Éva házias konyhájától
Éva házias konyhája 159 recept

Szintén saját recept. Sok tapasztalatszerzés után alkottam meg ezt.  Mivel a paradicsomöntetet, kisebb nyomozás után tudom, az olaszok sem bonyolítják túl. Így én sem, hisz úgyis a fűszerek és a rajta lévők adják a meghatározó ízeket. Én többször a magyaros ízvilágot készítem, és azt a variációt írtam le. De ízlésünknek megfelelően lehet variálni a rávalókat.

Hozzávalók

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...