Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Péklegény kenyere

Péklegény kenyere
Péklegény kenyere
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekeim nemigen szeretik a paradicsomos pizzafeltétet. Szerencsére kedves ismerősöm kisegített  ezzel a recepttel. Még a vegás családtagjaim is nagyon megszerették. Ez a recept nagyanyáink idejében már létezett. Füstölt kolbász, füstölt sonka, szalonna szinte minden háznál került. Így hát kipróbáltam, és családom kedvenc ételévé vált. Még a nagyon rosszevő unokám is  hajlandó megenni. Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére feltétként

ajánlat

Szoktam variálni a feltétet, akár mehet rá szalonna, bacon vagy sonka is. A sajt lehet füstölt. Nagyon finom a tésztája, és még másnap is finom, akár hidegen is. Lehet önálló ételként, vagy egy könnyű leves után második fogásként tálalni. Azért szeretem, mert ezernyi féleképpen variálhatom. A tejfölbe akár egy pici piros paprikát is lehet keverni, hogy szebb színt érjünk el, de nem szükséges, hiszen mire megsül szép piros, ropogós lesz a teteje.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük, majd összetörjük.
  2. Az élesztőt pici langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  3. A tészta hozzávalóit félkemény tésztává összedolgozzuk a burgonyával és a felfuttatott élesztővel együtt. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A tésztát kinyújtjuk, és nagyméretű gáztepsibe helyezzük.
  5. A tetejére fantáziánk és ízlésünk szerint 3 sávban felpakoljuk a szalámit, a kolbászt vagy a párizsit, illetve a mexikói köretet. A sorrend a fantáziánkra van bízva!
  6. A felkarikázott lilahagymát és paprikát elosztjuk, ízlés szerint elrendezzük a tésztán.
  7. A tetejére ráöntjük a tejfölt és 9 fészket készítünk, amelyekbe a tojásokat beleütjük. (Lehet karikára vágott főtt tojással is.)
  8. Előmelegített sütöben 20 percig sütjük, majd rászórjuk a reszelt sajtot, és kb. még 20 percen át készre sütjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 45 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 940
elküldve: 4
receptkönyvben: 306
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mamacica

Mióta szakács: 2010.08.18.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

magyar pizza, pizza magyarosan, szalámis-kolbászos pizza lilahagymával, magyaros pizza, parasztpizza

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mörienn
mörienn Mon, 2012-05-14 12:08

Szia!Hát ez valami csuda finom!Köszi a receptet,mindenkinek ajánlom:)

mamacica
Mamacica / mamacica Mon, 2011-11-21 21:21

Kedves Ignácio!
Remélem ízlik is! Én azt szerettem meg benne, hogy a burgonyás tészta miatt nem lesz száraz a tészta, és ami lényeges, az esetleges "maradék", még másnap is igen ízletes!!JA és az is jó, hogy a fantáziánkat is szabadjára engedhetjük, persze a határ az éléstárunk! Sok sikert az elkészítéséhez! üdv.mamacica

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-10-27 20:31

Ez nagyon fincsinek néz ki, eléggé laktatósnak is, de nem baj, jön a tél, legalább, a hósöprések közt, lesz mivel energiát tölteni!Köszi!:-)Éva-Anyóca

meszti
meszti Wed, 2010-10-27 20:20

Szia!
Nagyon jól néz ki , én is ki fogom próbálni.
Mennyi az a pici tej amiben felfuttatom az élesztőt? Kb. 1 dl?

mamacica
Mamacica / mamacica Sat, 2010-10-30 09:27

Válasz mesztinek:
Csak biztatni tudlak, a fantáziának csak az otthon lévő alapanyagok szabnak határt. A tej kb 1dl legyen. Jó étvágyat kívánok az ételhez. Üdv mamacica

Marty30
Marty30 Wed, 2010-10-27 17:59

Szia!

Szoktam hasonlót sütni, ez a kenyérlángos egyik változata ha jól sejtem.Nagyon guszta az biztos,és ebben formában is ki fogom próbálni.

1304
burgonya 4 közepes db
élesztő 2.5 dkg
tej 1 dl
cukor 1 csipet
mangalica zsír 1 ek
finomliszt 55 dkg
0 ízlés szerint
tejföl 3 dl
kolbász 15 dkg
mexikói keverék 50 dkg
lila hagyma 1 db
paprika 1 közepes db
zöldpaprika 1 db
tojás 9 db
sajt 10 dkg