r
Nosalty Logó

Pizza ahogy nikol készíti

NS
Pizza ahogy nikol készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pizzatészta

Pizzafeltét

1263
Kalória
54.6g
Fehérje
113.6g
Szénhidrát
63.9g
Zsír
248.3g
Víz
117.3g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Pizzatészta

Pizzafeltét

Összesen 1263 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Pizzatészta

Pizzafeltét

Összesen 7583 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Pizzatészta

Pizzafeltét

Összesen 237 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4078.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    2805 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    248.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    5031 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1263 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    327.4 g

Zsír

  • Összesen
    383.5 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24472 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    3604 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    3189 mg
  • Nátrium
    16831 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    681.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1490 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    706 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1747 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    30186 micro
  • Lut-zea
    917 micro
Összesen 7583 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    944 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

Pizzatészta

  1. A vizet meglangyosítjuk, és beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg felfut, kb. 10-15 perc.
  2. A lisztből 60 dkg-ot kelesztőtálba öntünk, majd hozzáadjuk a sót és az olajból 4 evőkanállal.
  3. Amikor felfutott az élesztő, ráöntjük a lisztre, és jól összedolgozzuk. Ha híg a tésztánk, akkor óvatosan dolgozzunk még bele lisztet.
  4. Amikor megfelelő állagú (én kicsit ragadósra szoktam hagyni), akkor lefedjük, és szobahőmérsékleten kelesztjük 1-1,5 óráig.
  5. Amikor megkelt, kb. 4 részre szedjük, mert annyi kijön belőle. Olajos kézzel dagasztjuk még kb. 10 percig, majd lisztezett nyújtótáblán karikákat formázunk belőle, és lisztezett tepsire tesszük.

Pizzafeltét

  1. A nyers tésztára kenjük a sűrített paradicsomot vagy pizzakrémet. Arra jön a szalámi és a többi feltét, ki mit szeret. Tetejére sok sajtot reszelünk. A hozzávalókat osszuk annyi fele, amennyi tésztánk van.
  2. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Amikor készre sül, kivesszük a sütőből, és melegen szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Családom imádja a pizzát! A tésztát mindig így készítem. A feltétadagokat nagyjából adtam meg, mindenki azt használ, amit szeret. Csirkehús, olíva, feta, hagyma, stb.... Vegyük figyelembe, hogy ez 4-6 embernek elég adag! :-) :-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...