r
Nosalty Logó

Pizza ahogy nikol készíti

NS
Pizza ahogy nikol készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pizzatészta

Pizzafeltét

1263
Kalória
54.6g
Fehérje
113.6g
Szénhidrát
63.9g
Zsír
248.3g
Víz
117.3g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Pizzatészta

Pizzafeltét

Összesen 1263 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Pizzatészta

Pizzafeltét

Összesen 7583 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Pizzatészta

Pizzafeltét

Összesen 237 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4078.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    2805 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    248.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    5031 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1263 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    327.4 g

Zsír

  • Összesen
    383.5 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24472 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    3604 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    3189 mg
  • Nátrium
    16831 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    681.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1490 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    706 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1747 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    30186 micro
  • Lut-zea
    917 micro
Összesen 7583 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    944 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

Pizzatészta

  1. A vizet meglangyosítjuk, és beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg felfut, kb. 10-15 perc.
  2. A lisztből 60 dkg-ot kelesztőtálba öntünk, majd hozzáadjuk a sót és az olajból 4 evőkanállal.
  3. Amikor felfutott az élesztő, ráöntjük a lisztre, és jól összedolgozzuk. Ha híg a tésztánk, akkor óvatosan dolgozzunk még bele lisztet.
  4. Amikor megfelelő állagú (én kicsit ragadósra szoktam hagyni), akkor lefedjük, és szobahőmérsékleten kelesztjük 1-1,5 óráig.
  5. Amikor megkelt, kb. 4 részre szedjük, mert annyi kijön belőle. Olajos kézzel dagasztjuk még kb. 10 percig, majd lisztezett nyújtótáblán karikákat formázunk belőle, és lisztezett tepsire tesszük.

Pizzafeltét

  1. A nyers tésztára kenjük a sűrített paradicsomot vagy pizzakrémet. Arra jön a szalámi és a többi feltét, ki mit szeret. Tetejére sok sajtot reszelünk. A hozzávalókat osszuk annyi fele, amennyi tésztánk van.
  2. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Amikor készre sül, kivesszük a sütőből, és melegen szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Családom imádja a pizzát! A tésztát mindig így készítem. A feltétadagokat nagyjából adtam meg, mindenki azt használ, amit szeret. Csirkehús, olíva, feta, hagyma, stb.... Vegyük figyelembe, hogy ez 4-6 embernek elég adag! :-) :-)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...