r
Nosalty Logó

Pizza ahogy bjkata készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bjkata
Pizza ahogy bjkata készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2970 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1558 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1934 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6231.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1021 mg
  • Nátrium
    4295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    7735 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 2970 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    696 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorralés egy kanálnyi liszttel.
  2. Egy tálban összekeverjük a többi lisztet a sóval és a pizza fűszerkeverékkel.
  3. Ha felfutott az élesztő, hozzákeverjük a fűszeres liszthez. (Kenyérsütőben is dagaszthatjuk, keleszthetjük!)
  4. A dagasztás végén a 2-3 ek olajat is hozzáadjuk.
  5. Ha túl kemény a tészta, akkor egy kevés langyos vizet adunk hozzá.
  6. Nagyon kellemes tapintású, közepesen lágy tésztát kell kapnunk.
  7. Amíg a tészta pihen a lezárt kelesztőtálban, addig felszeletelhetjük a feltéthezvalókat.
  8. A félkarikákra vágott hagymát érdemes egy kis edényben megszórni egy -egy csipet sóval és cukorral, összekeverni, hogy kicsit puhuljon, mert akkor sokkal finomabb lesz a pizzán.
  9. A paradicsomot meghámozzuk, felszeleteljük.
  10. A tésztát 4 egyforma cipóra osztjuk,olajos kézzel a levegőben kinyújtjuk, a kiolajozott formákban szépen eligazítjuk.
  11. Pizzakrémmel és ketchuppal vékonyan megkenjük a tésztákat, majd a kolbászt, paradicsomot, kukoricát, hagymát és a bazsalikomdarabokat rárakjuk.
  12. Előmelegített forró sütőben, 220-230 fokon hőlégkeveréssel pizzaállványonegyszerre megsüthetjük mind a négy pizzát. 10-12 perc után kivesszük, és rászórjuk a reszelt sajtot. Még 3-4 perc sütés, és a sajt is ráolvad a hihetetlenül finompizzánkra.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6285
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évek óta sütök pizzát a családomnak, a változás csak annyi, hogy 1-2 éve kaptam a lányomtól egy sütőbe helyezhető pizzaállványt, ami megkönnyíti a sütést, mert így egyszerre készül el mind a négy pizza. Ha ketten, hárman készítjük a pizzákat, akkor az összes előkészület kb. egy óra. (Gyúrással, kelesztéssel, szeleteléssel, felrakással együtt.)

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek