r
Nosalty Logó

A vadász pizzája

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Boldog Kukta
A vadász pizzája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta (4 db 25 cm átmérőjű pizzához):

Paradicsomszósz

Feltét

Összesen 667 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta (4 db 25 cm átmérőjű pizzához):

Paradicsomszósz

Feltét

Összesen 5328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta (4 db 25 cm átmérőjű pizzához):

Paradicsomszósz

Feltét

Összesen 244 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1707.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    1135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 667 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.6 g

Zsír

  • Összesen
    209.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13663.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    1702 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2159 mg
  • Nátrium
    9081 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    657.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    909.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 5328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1322 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Tészta (4 db 25 cm átmérőjű pizzához):

Paradicsomszósz

Feltét

Elkészítés

Tészta (4 db 25 cm átmérőjű pizzához):

  1. 20 dkg aktív kovászt, 70 dkg lisztet, 35 dkg vizet, 2 ek. olívaolajat és 1 tk. sót összegyúrunk. A sót ne közvetlenül a kovászra szórjuk, mert gyengítheti, inkább a liszt tetejére kerüljön. Addig dolgozzuk a tésztát, amíg sima felületű nem lesz (kb. 5-10 perc).
  2. Lefedjük folpackkal a tésztát, és egy éjszakát a hűtőben hagyjuk pihenni. Én 2 nappal később is készítettem a hűtőben tárolt nyers tésztából pizzát, és tökéletes lett.

Paradicsomszósz

  1. A paradicsomsűrítmény 4 ek. vízzel kicsit fellazítjuk. Hozzáadunk 4 ek. aprított medvehagymát, 1 ek. oregánót, 1 kávéskanál sót, és alaposan összekeverjük.

Feltét

  1. Sütés előtt nagyon vékonyan 1-1 ek. olívaolajjal kikenjük a pizzaformákat, hogy ne ragadjon le a pizza. Majd az össz tésztát 4 részre osztjuk, és egy-egy adagnyit a formába egyengetünk.
  2. A cheddar sajt feléből vékony sajthasábokat vágunk (maximum 0,5 cm), és a pizzák szélébe tekerjük azokat.
  3. A pizzalapokat megkenjük a fenti paradicsomszósszal. 10 szelet szarvas szalámit teszünk pizzánként a tésztára, továbbá 1-1 db közepes vargányát felszelünk rá. Végül a cheddar sajt másik felét szépen elosztva a 4 pizzára ráreszeljük.
  4. A sütőt a legnagyobb fokozaton előmelegítjük. Forró sütőbe tesszük a pizzát, de a hőfokot ilyenkor visszavesszük a felére (gázsütő kb. 4-es fokozat, villanysütő kb. 160-180°C), és így sütjük kb. 30 percig.
  5. TIPP: Készítsétek a pizzát akár pirított, fűszeres darált szarvashússal. A kevésbé karakteres sajtokat kedvelők pedig edami sajtot válasszanak a tartalmas pizzához. Frissen tálalva szórjatok még rá egy kis aprított medvehagymát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1142
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vadász pizzája
Boldog Kukta 4 recept

Hozzávalók

Tészta (4 db 25 cm átmérőjű pizzához):

Paradicsomszósz

Feltét

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek