r
Nosalty Logó

A vadász pizzája

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boldog Kukta
A vadász pizzája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta (4 db 25 cm átmérőjű pizzához):

Paradicsomszósz

Feltét

Összesen 667 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta (4 db 25 cm átmérőjű pizzához):

Paradicsomszósz

Feltét

Összesen 5328 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta (4 db 25 cm átmérőjű pizzához):

Paradicsomszósz

Feltét

Összesen 244 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1707.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    1135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 667 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.6 g

Zsír

  • Összesen
    209.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13663.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    1702 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2159 mg
  • Nátrium
    9081 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    657.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    909.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 5328 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1322 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 244 Kcal

Hozzávalók

Tészta (4 db 25 cm átmérőjű pizzához):

Paradicsomszósz

Feltét

Elkészítés

Tészta (4 db 25 cm átmérőjű pizzához):

  1. 20 dkg aktív kovászt, 70 dkg lisztet, 35 dkg vizet, 2 ek. olívaolajat és 1 tk. sót összegyúrunk. A sót ne közvetlenül a kovászra szórjuk, mert gyengítheti, inkább a liszt tetejére kerüljön. Addig dolgozzuk a tésztát, amíg sima felületű nem lesz (kb. 5-10 perc).
  2. Lefedjük folpackkal a tésztát, és egy éjszakát a hűtőben hagyjuk pihenni. Én 2 nappal később is készítettem a hűtőben tárolt nyers tésztából pizzát, és tökéletes lett.

Paradicsomszósz

  1. A paradicsomsűrítmény 4 ek. vízzel kicsit fellazítjuk. Hozzáadunk 4 ek. aprított medvehagymát, 1 ek. oregánót, 1 kávéskanál sót, és alaposan összekeverjük.

Feltét

  1. Sütés előtt nagyon vékonyan 1-1 ek. olívaolajjal kikenjük a pizzaformákat, hogy ne ragadjon le a pizza. Majd az össz tésztát 4 részre osztjuk, és egy-egy adagnyit a formába egyengetünk.
  2. A cheddar sajt feléből vékony sajthasábokat vágunk (maximum 0,5 cm), és a pizzák szélébe tekerjük azokat.
  3. A pizzalapokat megkenjük a fenti paradicsomszósszal. 10 szelet szarvas szalámit teszünk pizzánként a tésztára, továbbá 1-1 db közepes vargányát felszelünk rá. Végül a cheddar sajt másik felét szépen elosztva a 4 pizzára ráreszeljük.
  4. A sütőt a legnagyobb fokozaton előmelegítjük. Forró sütőbe tesszük a pizzát, de a hőfokot ilyenkor visszavesszük a felére (gázsütő kb. 4-es fokozat, villanysütő kb. 160-180°C), és így sütjük kb. 30 percig.
  5. TIPP: Készítsétek a pizzát akár pirított, fűszeres darált szarvashússal. A kevésbé karakteres sajtokat kedvelők pedig edami sajtot válasszanak a tartalmas pizzához. Frissen tálalva szórjatok még rá egy kis aprított medvehagymát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 36
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A vadász pizzája
Boldog Kukta 4 recept

Hozzászólások

Hozzávalók

Tészta (4 db 25 cm átmérőjű pizzához):

Paradicsomszósz

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek