r
Nosalty Logó

Töltött cheesecake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Töltött cheesecake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A sajt töltelékhez

A gyümölcs töltelékhez

Összesen 449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A sajt töltelékhez

A gyümölcs töltelékhez

Összesen 3578 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A sajt töltelékhez

A gyümölcs töltelékhez

Összesen 226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    174.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1454.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.9 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 3578 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sajt töltelékhez

A gyümölcs töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a barna cukorral meg a kakaóporral. Hozzáöntjük a vajat, villával eldolgozzuk, és egy lapos, kerek formába nyomkodjuk. Az oldalára is jusson a tésztából.
  2. A gyümölcsös tölteléket készítjük el először. A meggy levéből 4 evőkanálnyit egy kis tálba merünk, és elkeverjük a keményítővel, félretesszük.
  3. A meggyet a többi lével felrakjuk melegedni, amikor forró, hozzáöntjük a keményítőt, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük (1 perc). Ezt ne túl nagy lángon rotyogtassuk, mert a meggy már meg van főzve. Félrerakjuk hűlni.
  4. A krémsajtos töltelékhez az ananászt lecsepegtetjuk, és durvára vágjuk. Egy nagy tálban kézi mixerrel jól összekeverjük a sajtot a tojásokkal meg a cukorral. Fakanállal belekeverjük az ananászt.
  5. Begyújtjuk a sütőt.
  6. Elkezdjük a rétegezést. Először a krémsajtos töltelék felét öntjük a tésztára, utána a gyümölcs 2/3-át, majd a maradék sajt tölteléket.
  7. Berakjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a töltelék széle szép piros lesz, a közepe még mindig nagyon lotyogós lesz, de ne süssük tovább!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10055
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 04.

Ajánló

A maradék meggybefőttel díszítjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem az édes-savanyú íz kombinációt, ez a sütemény egy finom példa erre. Persze a rétegek látványos váltakozása is lenyűgöző! Az eredeti receptben a tésztához zsemlemorzsát kell használni, kakaópor nélkül. A meggybefőtt helyett pedig csak darabos áfonya lekvárt.

Hozzávalók

A tésztához

A sajt töltelékhez

A gyümölcs töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek