Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött cheesecake

Töltött cheesecake
Töltött cheesecake
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem az édes-savanyú íz kombinációt, ez a sütemény egy finom példa erre. Persze a rétegek látványos váltakozása is lenyűgöző!

Az eredeti receptben a tésztához zsemlemorzsát kell használni, kakaópor nélkül. A meggybefőtt helyett pedig csak darabos áfonya lekvárt.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A sajt töltelékhez

A gyümölcs töltelékhez

ajánlat

A maradék meggybefőttel díszítjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a barna cukorral meg a kakaóporral. Hozzáöntjük a vajat, villával eldolgozzuk, és egy  lapos, kerek formába nyomkodjuk. Az oldalára is jusson a tésztából.
  2. A gyümölcsös tölteléket készítjük el először. A meggy levéből 4 evőkanálnyit egy kis tálba merünk, és elkeverjük a keményítővel, félretesszük.
  3. A meggyet a többi lével felrakjuk melegedni, amikor forró, hozzáöntjük a keményítőt, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük (1 perc). Ezt ne túl nagy lángon rotyogtassuk, mert a meggy már meg van főzve. Félrerakjuk hűlni.
  4. A krémsajtos töltelékhez az ananászt lecsepegtetjuk, és durvára vágjuk. Egy nagy tálban kézi mixerrel jól összekeverjük a sajtot a tojásokkal meg a cukorral. Fakanállal belekeverjük az ananászt.
  5. Begyújtjuk a sütőt.
  6. Elkezdjük a rétegezést. Először a krémsajtos töltelék felét öntjük a tésztára, utána a gyümölcs 2/3-át, majd a maradék sajt tölteléket.
  7. Berakjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a töltelék széle szép piros lesz, a közepe még mindig nagyon lotyogós lesz, de ne süssük tovább!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 764
elküldve: 7
receptkönyvben: 343
elkészítve: 2/16
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött sajttorta, rétegezett sajttorta, cheesecake gyümölcsökkel lerakva

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

whipet
whipet Sat, 2012-08-04 10:47

Kedves Witch!
A gyümölcs maradék 1/3-át sütés után kell a sütire tenni?

whipet
whipet Sat, 2012-08-04 10:51

Ne haragudj, most látom, hogy az "ajánlat"-ban meg is válaszoltad a kérdésemet.:)

444
kekszmorzsa 15 dkg
barna cukor 5 dkg
vaj 6 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
krémsajt 45 dkg
tojás 2 db
cukor 15 dkg
ananász 20 dkg
meggybefőtt 350 g
étkezési keményítő 2 evőkanál