Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-áfonyás pite

Citromos-áfonyás pite
Citromos-áfonyás pite
27 perc / előkészület: 20 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Áfonyás receptek után kutatva találtam ezt a receptet az interneten. Úgy érzem, érdemes volt lefordítanom.....  és persze kipróbálni. Minél több áfonya, annál jobb!

hozzávalók / 4 adag

Kekszalap

Citromos sajtkrém

Áfonyaszósz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük a sütőt 180 fokra. Egy tálba keverjük össze a kekszmorzsát a cukorral és a megolvasztott vajjal. Nyomkodjuk a piteformába (23 cm), és süssük 7 percig.
  2. A krémsajtot a cukorral, citromlével és a citromhéjjal sima állagúra keverjük. A tejszínt felverjük, és összekeverjük a krémsajtos keverékkel.
  3. A krémet egyenletesen elterítjük a kihűlt kekszalapra, majd hűtőben pihentetjük a szósz elkészítése alatt.
  4. Főzzük össze az áfonyát, vizet, cukrot, keményítőt és a citromlevet. Közepes hőmérsékleten felforraljuk, sűrűsödésig főzzük. Lehűtjük, majd a pite tetejére öntjük. Citromhéjjal díszíthető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 808
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Yram

Mióta szakács: 2011.03.25.
4 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

áfonyás sajttorta, cheese cake

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1097
keksz 145 g
cukor 95 g
vaj 60 g
habtejszín 250 ml
mascarpone 230 g
porcukor 70 g
citromhéj 1 db
citromlé 2 tk
áfonya 450 g
víz 190 ml
cukor 160 g
étkezési keményítő 3 evőkanál
citromlé 1 teáskanál