r
Nosalty Logó

Piros gyümölcsös márványos muffin

Baking Gym
Piros gyümölcsös márványos muffin
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Morzsa

Muffin

1034
Kalória
12.9g
Fehérje
138g
Szénhidrát
47.9g
Zsír
69.5g
Víz
156.7g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
74.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Morzsa

Muffin

Összesen 1034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Morzsa

Muffin

Összesen 5170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Morzsa

Muffin

Összesen 293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    239.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3347.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    690 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    347.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 5170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

Morzsa

  1. A puha vajat, lisztet és a cukrot egy kis tálban egy villával morzsásra összedolgozzuk, és a fagyasztóba tesszük, amíg elkészítjük a tésztát.

Muffin

  1. A lisztet, a cukrokat, a sütőport, szódabikarbónát, sót, citromhéjat egy nagy tálban összekeverjük, és félretesszük.
  2. Egy másik tálban a tojásokat, tejet, joghurtot, tejfölt, vanília aromát, olajat és vajat összekeverjük.
  3. A folyékony alapanyagokat néhány mozdulattal beleforgatjuk a lisztes keverékbe. Fontos, hogy ne keverjük túl, nem baj, ha maradnak lisztfoltok.
  4. Ha márványos muffinokat szeretnénk, vegyünk ki kb. egy csészényit a tésztából, és keverjünk bele néhány csepp ételszínezéket. Tegyük félre.
  5. A fagyasztott gyümölcsöket forgassuk bele egy evőkanál lisztbe, majd adjuk hozzá az alaptésztához, szintén pár könnyed mozdulattal.
  6. Melegítsük elő a sütőt 205°C-ra, és egy muffinsütő tepsit béleljünk ki muffinformákkal. Én sima sütőpapírból vágtam ki négyzet alakú lapokat, és azt használtam.
  7. Töltsük meg a formákat a kb. 1/3-ig, majd mindegyikhez adjunk 1-1 kanálnyit a színes tésztából. Majd a maradék alaptésztával töltsük fel őket majdnem a tetejükig. Ez a mennyiség kb. 10 óriás muffinhoz elég, szép nagy púpokkal a tetejükön. Ha kisebb méretűeket szeretnénk, elég kb. 2/3-ig tölteni a formákat, és ekkor egy pár perccel rövidebb ideig sütni őket. Egy kés hegyével kicsit keverjük össze a tésztákat a márványos hatás érdekében.
  8. 205°C-on süssük őket 10 percig, majd szórjuk meg őket a morzsával, és süssük őket további 5 percig. Ekkor vegyük le a hőmérsékletet 175°C-ra és süssük őket további 15 percig. Akkor jók, amikor egy villát beleszúrva már nem ragad semmi a villára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A legpuhább muffinok, amit valaha csináltam. A muffinok soha nem tartoztak a kedvenceim közé, mivel általában elég szárazok és semmilyen ízűek. De azért mindig is ott motoszkált a fejemben, hogy ki kéne kísérletezni egy jó kis receptet. Azt hiszem, hosszas próbálkozások után kijelenthetem, hogy sikerült megalkotnom a tökéleteset. Ebben az esetben citromot és piros bogyós gyümölcsöket használtam az ízesítéshez, de természetesen szinte bármilyen gyümölccsel, de akár még csokival is el lehet készíteni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek