Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piros gyümölcsös márványos muffin

Piros gyümölcsös márványos muffin
Piros gyümölcsös márványos muffin
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legpuhább muffinok, amit valaha csináltam. A muffinok soha nem tartoztak a kedvenceim közé, mivel általában elég szárazok és semmilyen ízűek. De azért mindig is ott motoszkált a fejemben, hogy ki kéne kísérletezni egy jó kis receptet. Azt hiszem, hosszas próbálkozások után kijelenthetem, hogy sikerült megalkotnom a tökéleteset. Ebben az esetben citromot és piros bogyós gyümölcsöket használtam az ízesítéshez, de természetesen szinte bármilyen gyümölccsel, de akár még csokival is el lehet készíteni.

hozzávalók / 5 adag

Morzsa

Muffin

Szólj hozzá!

elkészítés

Morzsa

  1. A puha vajat, lisztet és a cukrot egy kis tálban egy villával morzsásra összedolgozzuk, és a fagyasztóba tesszük, amíg elkészítjük a tésztát.

Muffin

  1. A lisztet, a cukrokat, a sütőport, szódabikarbónát, sót, citromhéjat egy nagy tálban összekeverjük, és félretesszük.
  2. Egy másik tálban a tojásokat, tejet, joghurtot, tejfölt, vanília aromát, olajat és vajat összekeverjük.
  3. A folyékony alapanyagokat néhány mozdulattal beleforgatjuk a lisztes keverékbe. Fontos, hogy ne keverjük túl, nem baj, ha maradnak lisztfoltok.
  4. Ha márványos muffinokat szeretnénk, vegyünk ki kb. egy csészényit a tésztából, és keverjünk bele néhány csepp ételszínezéket. Tegyük félre.
  5. A fagyasztott gyümölcsöket forgassuk bele egy evőkanál lisztbe, majd adjuk hozzá az alaptésztához, szintén pár könnyed mozdulattal.
  6. Melegítsük elő a sütőt 205°C-ra, és egy muffinsütő tepsit béleljünk ki muffinformákkal. Én sima sütőpapírból vágtam ki négyzet alakú lapokat, és azt használtam.
  7. Töltsük meg a formákat a kb. 1/3-ig, majd mindegyikhez adjunk 1-1 kanálnyit a színes tésztából. Majd a maradék alaptésztával töltsük fel őket majdnem a tetejükig. Ez a mennyiség kb. 10 óriás muffinhoz elég, szép nagy púpokkal a tetejükön. Ha kisebb méretűeket szeretnénk, elég kb. 2/3-ig tölteni a formákat, és ekkor egy pár perccel rövidebb ideig sütni őket. Egy kés hegyével kicsit keverjük össze a tésztákat a márványos hatás érdekében.
  8. 205°C-on süssük őket 10 percig, majd szórjuk meg őket a morzsával, és süssük őket további 5 percig. Ekkor vegyük le a hőmérsékletet 175°C-ra és süssük őket további 15 percig. Akkor jók, amikor egy villát beleszúrva már nem ragad semmi a villára.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 162
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Baking Gym

Mióta szakács: 2017.04.14.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös cupcake

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1032
vaj 55 g
finomliszt 65 g
cukor 100 g
finomliszt 320 g
barna cukor 100 g
cukor 160 g
sütőpor 0.5 ek
szódabikarbóna 1 teáskanál
0.5 teáskanál
citromhéj 1 ek
tojás 2 db
tej 120 ml
joghurt 125 g
tejföl 125 g
vaníliaaroma 2 tk
napraforgó olaj 70 g
vaj 100 g
ételfesték 3 csepp
erdei gyümölcs mix 300 g