r
Nosalty Logó

Sárgabarackos süni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sárgabarackos süni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 691 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2759 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 316 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 691 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4178.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1031 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    949 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1088 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 2759 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 316 Kcal

Elkészítés

  1. A papír sütőformákat a muffinforma mélyedéseibe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
  2. Az aszalt gyümölcsöt apróra vágjuk (vagy a nektarint megmossuk és felkockázzuk).
  3. A lisztbe belekavarjuk a sütőport és a mandula felét.
  4. A tojásokat felverjük a cukorral, a mandulaaromával, a citromlével, az íróval és az olajjal. Gyorsan hozzákeverjük a lisztet.
  5. A tészta felével megtöltjük a formákat, közepére helyezzük a barackot és betakarjuk a maradék masszával.
  6. A sütő középső rácsán 25 percig sütjük.
  7. Közben a maradék mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, amíg illatozni nem kezd.
  8. A muffint kivesszük a sütőből, rögtön megkenjük lekvárral és beleszúrjuk a manduladarabokat.
  9. 10 percig a formában pihentetjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 12 db-os
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6753
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 02.

Ajánló

Vendégeknek, gyerekeknek muatatós édesség.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Első süteményes könyvemből való ez a recept. Sajnos fontos lépéseket kihagytak belőle vagy rosszul adtak meg, tapasztalataimmal kiegészítve jött ez létre. :)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

csúcs!!!!!!köszi szépen.szerintem a férjemnek is ízleni fog, a férfiak is tudnak édesszájúak lenni.Éva-Anyóca

Lilian

http://bookline.hu/product/home!execute.action?id=31281&type=22&_v=Spaeth_Radu_1_forma_50_muffin

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.