r
Nosalty Logó

Joghurtos-hajdinás muffin gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Joghurtos-hajdinás muffin gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 624 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2493 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 624 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2384.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.3 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1020 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 2493 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, papírkapszlikat teszünk a muffin forma mélyedéseibe.
  2. A puha vajat, a cukrot, a citrom levét kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat is.
  3. A joghurttal, tejjel ismét egyneművé keverjük a masszát.
  4. A liszteket, sütőport, szódabikarbónát, sót összevegyítjük, és a folyadékos masszához adjuk. Egyneművé keverjük.
  5. Egy kanálnyi tésztát teszünk a muffin papírokba, majd pár szem gyümölcs (szederrel is nagyon finom v. bármilyen bogyós/piros gyümölccsel) kerül a tészta tetejére, és egy újabb kanál tésztával beborítjuk.
  6. Sütőben aranyszínűre sütjük kb. 25 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2633
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 14.

Ajánló

Finom natúr joghurttal, görög joghurttal, gyümölcsös joghurttal - eperrel, szederrel, málnával - gm lisztekkel vagy hagyományossal is :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az alapelgondolás mindig az, hogy minél kevesebb gm lisztkeveréket kelljen használnom egy-egy sütihez. Így folyton variálok az arányokkal :) Ez a muffin azért szerencsés, mert sok folyadék van benne, így kihűlve, másnapra sem lesz kőkemény a tészta. Készítettem már rizsliszttel (15 dkg) és kukoricaliszttel (10 dkg) - így egy kicsit nehezen jött ki langyosan a papírból, de másnap könnyű és puha volt. A mostani lisztvariációval mintaszerű, puha, könnyű, nem emlékeztet gm tésztára.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek