r
Nosalty Logó

Idénygyümölcsös muffin

Szilviáá
Idénygyümölcsös muffin
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

2126
Kalória
28.4g
Fehérje
253.7g
Szénhidrát
113.4g
Zsír
359.6g
Víz
180g
Koleszterin
10.7g
Élelmi rost
123.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    253.7 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    359.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    726 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 2126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    226.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    507.4 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    719.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1058 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    1451 micro
  • β-crypt
    335 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 4253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, ehhez adjuk hozzá a sütőport és a cukrot.
  2. Egy másik tálban mixerrel habosra keverjük a tojást a margarinnal. Hozzáadjuk a tejet, a vanília eszenciát és a vaníliás cukrot. Ehhez a masszához adjuk a lisztet, eperlekvárt és az olajat.
  3. Végül egy fakanállal óvatosan keverjük bele a feldarabolt gyümölcsöket és a málnát. Vigyázzunk, ne törjük össze a málnát, ne keverjük túl. Ízlés szerint több gyümölcsöt is rakhatunk bele.
  4. Kanalazzuk a tésztát 12 db szilikonos muffin formába. Előmelegített sütőben készre sütjük. Melegen fogyasztható azonnal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tesómnak találtam ki még nyár elején, ezzel a sütivel búcsúztatva el a tanévet. :)

További receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Lakos Benedek

Deluxe epres muffin

A muffinok egészen nagy múltú süteményfélék, Európa viszont leginkább az amerikai filmekből ismerte meg őket. Számos pékség és étterem kínálatában találkozhatunk velük, de nincs ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek