r
Nosalty Logó

Csülökpörkölt bográcsban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gy.Zsuzsi
Csülökpörkölt bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 648 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 6477 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 648 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    523.3 g

Zsír

  • Összesen
    441.9 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    194 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9425.5 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    499 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    581 mg
  • Foszfor
    5568 mg
  • Nátrium
    2205 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    2586.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    504 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    157 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    1777 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1245 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 6477 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    109 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is mindent készítsünk elő, mivel a bográcsban főzésnél sokkal jobb, ha minden kéznél van. Sőt készítsük elő a bográcsot, annak helyét, és ha fával fűtünk alatta, akkor azt is időben gyújtsuk meg. Én gázzal főztem, de így is sokkal finomabb a bográcsban készült étel, viszont jobban szabályozható a tűz. :)
  2. A húst, ha szeretnénk, akkor már a hentessel vágassuk le a csontról, így egyszerűbb megvenni a kellő mennyiséget is. Én magam vágtam le a csontról. A bőrt nézzük át, a pecsétes, esetleg sérült részt vágjuk ki. Majd vágjuk kockákra a húst. Volt olyan rész, ahol a húson hagytam a bőrt is, és úgy kockáztam fel, de volt ahol levágtam, és külön a bőrt, külön a húst kockáztam. Így mindenki tud szedni belőle, hiszen nem mindenki szereti a zsíros, bőrös részeket.
  3. A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk kockákra. A húsos szalonna bőrét vágjuk le, a szalonnát kis csíkokra vágjuk fel. A paprikát és paradicsomot tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Készítsük elő a fűszereket is, és vigyünk mindent ki a kertbe, ahol a bográcsot felállítottuk.
  4. Ha minden kész, kezdjünk hozzá. Amikor a bogrács átmelegedett, tegyük bele a húsos szalonnát, és süssük, míg zsírt ereszt.
  5. Ekkor tegyük rá a hagymát, és pároljuk üvegesre.
  6. Jöhet bele a paradicsom és paprika, amivel szintén kicsit pároljuk.
  7. Rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Közben keverjük sűrűn, nehogy leégjen.
  8. Amikor a hús kellő levet eresztett és szépen kifehéredett, akkor beletesszük a fokhagymát, babérlevet, fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. Ha úgy látjuk, hogy nem elég a lé a húson, akkor kevés vizet öntünk rá, de mindig csak egy keveset, mert az a jó, ha sűrű szaftos a pörkölt.
  9. Hagyjuk felforrni, közben keverjünk rajta, majd ha felforrt, akkor addig főzzük, míg a hús megfő. Közben néha-néha megkeverjük, és megkóstoljuk, ha szükséges, még fűszerezzük.
  10. Az elejétől kezdve, tehát mikor beletesszük a szalonnát, a hús teljes megfőzéséig, kb. 3-4 órahossza szükséges. Ez függ a hús korától, attól, hogy mekkora darabokra vágjuk és a tűz intenzitásától. Az a jó, ha kicsit gyöngyözve fő.
  11. Köretnek főtt burgonyát és uborkasalátát kínálunk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 122
  • Össznézettség: 53357
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csülökpörkölt bográcsban
Gy.Zsuzsi 31 recept

A 30. születésnapomra készítettem ezt a vendégseregnek. Mindenkinek ízlett, én is meg voltam elégedve magammal, hiszen életemben másodjára főztem bográcsban, viszont csülökpörköltet elsőnek készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek