r
Nosalty Logó

Körmös csülökpörkölt bográcsban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Körmös csülökpörkölt bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 821 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 6552 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 135 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    799 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 821 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    476.3 g

Zsír

  • Összesen
    467.2 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7855.2 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    465 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    3378 mg
  • Nátrium
    2386 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2842.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    413 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    484 micro
  • β-karotin
    6392 micro
  • β-crypt
    1018 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4821 micro
Összesen 6552 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    158 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is a körmöket még vásárláskor vágassuk el hatfelé hentesünkkel. Lehetőleg fűrészt használjon a hentes, ne bárdot, így elkerülhetjük később a csontszilánkokat az ételben. Ha nem vagyunk túl gyakorlottak, akkor a legjobb a csülköt is kicsontoztatni a hentessel, a csontját szintén vágassuk három részre.
  2. A hagymát tisztítást követően vágjuk gorombára, majd zsíron tegyük fel pirulni egy lábasban. A zsír mennyiségétől ne ijedjünk meg, a jó alaphoz, és ennyi zöldséghez kell ennyi, ettől nem lesz zsíros az étel. Ebben a stádiumban beletehetjük az edénybe a csülök eldarabolt csontjait is. Amikor aranyszínűre pirult, adjuk hozzá a felkockázott zöldpaprikát. (Először mindenképpen nézzük meg mennyire erős a paprika, ha túlságosan az, távolítsuk el az erejét). Amikor a paprika üveges, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot is, majd pirítsuk addig, amíg a paradicsom szétfő. (5-10 perc.) Ne feledkezzünk meg arról, hogy állandó felügyeletet igényel ez a folyamat ahhoz, hogy ne égessük le az alapot.
  3. Amikor az alap elkészült, kevés vízzel vagy csontlével öntsük fel, és forraljuk össze. Az átmosott körmöket ezután tegyük az alapba, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg köménymaggal, és lassan, kis lángon pároljuk. Ne túl sok lében végezzük a párolást, mindig apránként pótoljuk inkább. A körmöket a levének nem szabad ellepnie. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a körmök bőrös oldala nagyon hamar letapadhat az edény aljára, és pillanatok alatt megég, tönkretéve ezáltal az egész ételt. Köröm főzésénél gyakran kell mozgatnunk az edényt, kevergetnünk az ételt, hogy elkerüljük a leégést.
  4. Amíg a körmök puhulnak, addig kockázzuk fel a csülökhúst. Az optimális méret 2x2 cm, de természetesen eltérhetünk ettől, ha másképpen szeretnénk a húst vágni. Amikor a körmök majdnem teljesen puhára párolódtak, adjuk hozzá a csülökhúst. Pároljuk továbbra is kis lángon az ételt, nem szabad további folyadékot adnunk hozzá addig, amíg a csülök ki nem engedte a levét. Ez nagyon fontos, máskülönben főtt hús lesz belőle.
  5. Ebben a fázisban ízesítsük zúzott fokhagymával, majd fűszerpaprikával az ételt. Gyakori keverés mellett főzzük készre, amíg a csülök hús is megpuhul. Az étel befejezése előtt győződjünk meg afelől, hogy nem főtt-e ki túl sok zsír a körmökből. Ha igen, akkor a felesleges zsírt távolítsuk el kanál segítségével.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 86
  • 7 napos nézettség: 354
  • Össznézettség: 109452
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 31.

Ajánló

Kisebb-nagyobb társaságoknak tökéletes választás lehet szabadtéri programokhoz, kerti party-hoz. Házi savanyúsággal, friss kenyérrel remek egytálétel, aki mégis körettel fogyasztaná, tálalhat mellé sós burgonyát vagy tarhonyát.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Körmös csülökpörkölt bográcsban
Kornél 167 recept

Csülökpörköltet általában körömmel együtt főzöm, így ízletesebb, "ragacsosabb" lesz a szaftja. Ezen kívül nálunk megoszlanak a vélemények a körömpörkölt vonatkozásában, nem mindenki van elragadtatva tőle, azonban a csülök révén hús is kerül az ételbe, így ki-ki megtalálhatja kedvenc részeit benne. Ez a recept klasszikusan szabad tűzön készül, így bográcsozásra is megfelelő. Azonban nagyon ügyeljünk arra, hogy a főzés során végig kizárólag kis tűzön szabad készíteni, máskülönben leég.

Hozzászólások (1)

Aranyhal

Isteni finom lett! Nagyon köszönöm a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek