r
Nosalty Logó

Csülökpörkölt 2. -bográcsban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tábori József
Csülökpörkölt 2. -bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 457 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4569 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 457 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    440.4 g

Zsír

  • Összesen
    268.5 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8036.4 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    430 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    4685 mg
  • Nátrium
    1854 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    2155.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    432 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    127 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    1530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    2612 micro
  • β-crypt
    512 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2381 micro
Összesen 4569 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon a kockára vágott hagymát szalmasárgára pirítjuk, hozzáadjuk a szintén kockára vágott (2x2 cm) csülköt, sózzuk, majd minden oldalát átpirítjuk.
  2. Karikázzuk bele a zöldpaprikát, adjuk hozzá a köményt, babérlevelet, a fokhagyma felét és az őrölt paprikát, majd az egészet keverjük össze (vizet ne adjunk hozzá) vigyázva, hogy a paprika ne égjen meg, mert keserű lesz.
  3. Öntsünk alá kb. 2 dl vizet, majd lassú tűzön főzzük folyamatosan tovább, mindig csak annyi lével pótoljuk, amennyi feltétlenül szükséges (hagyjuk lefőni a levét)! Nagyon figyeljünk rá, mert hajlamos a leégésre!
  4. 3/4 fővésben adjuk hozzá a maradék fokhagymát, majd főzzük készre!
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 117
  • Össznézettség: 79622
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 10.

Ajánló

Sós burgonyával, és finom kenyérrel tudom ajánlani. Na, meg fejessaláta!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csülökpörkölt 2. -bográcsban
Tábori József 18 recept

Mindig is szerettem a csülökkel 'foglalkozni', szerintem nagyon érdekes, és ízletes alapanyag. Szabad tűzön az igazi, a füst és a pernye adja meg az igazi varázsát ennek a csodálatos pörköltnek!

Hozzászólások

Andus54

Nagyon guszta! épp ma gondoltam rá f?znöm kellene már de ez lesz a hétvégi ebédünk.

zsuzsi965

Csülökpörköltbe olívaolajat? Most komolyan!

Törölt felhasználó

Bográcsos ételhez zsír való,nem?

Tábori József

Az olaj jelentéktelen mennyiség?, csakhogy a hagymát ne szárazon pirítsuk. Egyébbként a csülök zsírja adja a zamatát!!

Törölt felhasználó

megyek felteni csááááááááá

Tarackos

Az olíván én is kiakadtam.

Tábori József

Várom az Ön receptjét!!

Törölt felhasználó

Ez a recept úgy jó ahogy van, csak az olivaolajat kell zsírra cserélni, az egész köményt ?röltre, a babérlevelet a negyedére csökkenteni, az ?rölt borsot megötszörözni, a hegyes paprikát lefelezni. Én teszek bele tv-paprikát, paradicsomot, kevés majorannát. Ha ezen mennyiség? pörkölthöz 1-1.5 kg. zöldbabot adunk fél órával az elkészülte el?tt, máris kész a zöldbabgulyás amit sok tejföllel tálalunk. Az olivaolajat bátran használjuk nyikorgó kertkapukhoz...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!