Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülökpörkölt 2. -bográcsban

Csülökpörkölt 2. -bográcsban
Csülökpörkölt 2. -bográcsban
270 perc / előkészület: 30 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is szerettem a csülökkel 'foglalkozni', szerintem nagyon érdekes, és ízletes alapanyag. Szabad tűzön az igazi, a füst és a pernye adja meg az igazi varázsát ennek a csodálatos pörköltnek!

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Sós burgonyával, és finom kenyérrel tudom ajánlani. Na, meg fejessaláta!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon a kockára vágott hagymát szalmasárgára pirítjuk, hozzáadjuk a szintén kockára vágott (2x2 cm) csülköt, sózzuk, majd minden oldalát átpirítjuk.
  2. Karikázzuk bele a zöldpaprikát, adjuk hozzá a köményt, babérlevelet, a fokhagyma felét és az őrölt paprikát, majd az egészet keverjük össze (vizet ne adjunk hozzá) vigyázva, hogy a paprika ne égjen meg, mert keserű lesz.
  3. Öntsünk alá kb. 2 dl vizet, majd lassú tűzön főzzük folyamatosan tovább, mindig csak annyi lével pótoljuk, amennyi feltétlenül szükséges (hagyjuk lefőni a levét)! Nagyon figyeljünk rá, mert hajlamos a leégésre!
  4. 3/4 fővésben adjuk hozzá a maradék fokhagymát, majd főzzük készre!

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 71 299
elküldve: 10
receptkönyvben: 276
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Tábori József

Mióta szakács: 2010.01.10.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bográcsos csülökpörkölt, pörkölt csülökből

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boss666
Boss666 Sun, 2013-07-21 09:17

Ez a recept úgy jó ahogy van, csak az olivaolajat kell zsírra cserélni, az egész köményt őröltre, a babérlevelet a negyedére csökkenteni, az őrölt borsot megötszörözni, a hegyes paprikát lefelezni.
Én teszek bele tv-paprikát, paradicsomot, kevés majorannát.
Ha ezen mennyiségű pörkölthöz 1-1.5 kg. zöldbabot adunk fél órával az elkészülte előtt, máris kész a zöldbabgulyás amit sok tejföllel tálalunk.
Az olivaolajat bátran használjuk nyikorgó kertkapukhoz...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-19 18:41

megyek felteni csááááááááá

Tjózsi
Tábori József / Tjózsi Wed, 2010-05-12 16:59

Az olaj jelentéktelen mennyiségű, csakhogy a hagymát ne szárazon pirítsuk.
Egyébbként a csülök zsírja adja a zamatát!!

Andus54
Andus54 Mon, 2010-05-10 18:05

Nagyon guszta! épp ma gondoltam rá főznöm kellene már de ez lesz a hétvégi ebédünk.

457
sertéscsülök 3 kg
vöröshagyma 6 közepes fej
fokhagyma 15 gerezd
köménymag 1 teáskanál
babérlevél 10 db
zöldpaprika 3 közepes db
fűszerpaprika 2 ek
bors 1 csipet
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint