r
Nosalty Logó

Pikáns zöldséges csirkeragu tésztakörettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Pikáns zöldséges csirkeragu tésztakörettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkeragu

Pác

Összesen 678 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkeragu

Pác

Összesen 4069 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkeragu

Pác

Összesen 152 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2966 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 678 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.6 g

Zsír

  • Összesen
    153.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6355.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    436 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    2282 mg
  • Nátrium
    2369 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1705.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2225 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1478 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17796 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 4069 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    282 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Csirkeragu

Pác

Elkészítés

Csirkeragu

  1. Egy tálban a megmosott, csíkokra vagdosott húst alaposan összekavarjuk a leírt hozzávalókkal - a hagymát apróra darabolva tesszük bele -, lefedjük, majd egy éjszakára állni hagyjuk ebben a pácban.

Pác

  1. Kivesszük a hűtőből a pácolt húst, egy tányérra kiszedjük belőle a babérleveleket.
  2. Egy nagyobb - körülbelül 3 literes - lábasban, hogy kényelmesen elférjen benne minden, a zsírt felmelegítjük, beleöntjük a pácos húst, hozzáadjuk az apróra darabolt hagymát, s együtt dinszteljük, míg a hús kifehéredik.
  3. Ezután az apró kockára darabolt sárgarépát és fehérrépát is hozzáadjuk, rövid ideig együtt pároljuk tovább.
  4. Megszórjuk a fűszerekkel, visszatesszük a pácból kivett babérleveleket, felöntjük 6 dl hideg vízzel, összekavarjuk - sózás ízlés és szükség szerint -, ha felforrt, lefedjük, tartalék lángon puhára pároljuk az egészet. MEGJEGYZÉS: ha több szósszal szeretnénk, akkor több vizet öntsünk hozzá - én például bővebb szósszal szeretem.
  5. Miután megpuhultak a hozzávalók, a tejfölben csomómentesen elkavarjuk a lisztet, hozzáadjuk a mustárt, azzal is jól elkavarjuk, majd beleöntjük gyors mozdulatokkal a raguba, s gyors mozdulatokkal összekavarjuk az egésszel, s addig kavarjuk óvatosan, míg besűrűsödik.
  6. Rövid ideig összeforraljuk, miközben a citrom levét, a cukrot hozzáadjuk. Ezzel készen is volnánk, de még lehet utóízesíteni, ha úgy érezzük, valami hiányzik még belőle - saját szájízünk szerint, például só, mustár, esetleg még kevés citromlé.
  7. Ha végleg elkészültünk vele, lefedve állni hagyjuk, pihentetjük, eközben kifőzzük a tésztát - ízlés szerinti fajtát, ki, milyet szeretne hozzá. Ezután lehet tálalni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! ÉRDEMES! :)
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8800
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretjük a szószos, szaftos, ízletes ételeket..... ez az ízvilág különösen közel áll hozzánk..... hasonlít egy közismert és sokak által imádott húsételhez, amelyet mi is imádunk :), de mégsem ugyanaz....... mennyei, aki ezt elkészíti, biztosan többször terítékre kerül...... egyszerű elkészíteni, az íze pedig fenséges....... másnaposan még finomabb, amikor összeérnek az ízek...... persze, frissiben is nagyon-nagyon finom :)....... én több napra szoktam készíteni....... jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki a szószos, pörköltes ételeket kedveli...... tudom, sokan vannak ilyenek :)....... érdemes "eltenni" :)........

Hozzászólások

Hozzávalók

Csirkeragu

Pác

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?