Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres bárányragu gránátalmával és mogyoróval

Fűszeres bárányragu gránátalmával és mogyoróval
Fűszeres bárányragu gránátalmával és mogyoróval
160 perc / előkészület: 10 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Arab ihletésű bárányragu, amely a TV Paprika Magazin április számában jelent meg.

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A citromos kuszkuszhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A raguhoz

  1. Egy serpenyőben felhevítünk két evőkanál vajat és egy evőkanál olívaolajat. A kockára vágott bárányhúst 3-4 adagban alaposan megpirítjuk benne, majd szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
  2. Az apró kockára vágott hagymát a visszamaradt zsiradékba tesszük, és hozzáadjuk a maradék vajat és olívaolajat, és megpirítjuk benne a hagymát. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a fűszerkeveréket, és tovább pirítjuk, amíg illatozni nem kezd.
  3. Hőálló tálba tesszük a húst és a fűszeres hagymát, belereszeljük a fokhagymát, majd megszórjuk a liszttel, és jól összerázzuk. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 5 percre.
  4. Ezalatt száraz serpenyőben megpirítjuk a durvára tört mogyorót
  5. Kivesszük a sütőből a húst, és hozzákeverjük a megpirított mogyorót. Felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, és 150 fokos sütőben két óráig sütjük.
  6. Ha a ragu elkészült, akkor hozzákeverjük a gránátalmamagokat, majd citromos kuszkusszal tálaljuk.

A citromos kuszkuszhoz

  1. Az előfőzött kuszkuszt elkeverjük az olívaolajjal és a citrom reszelt héjával. Felöntjük a vízzel vagy az alaplével, majd lefedve öt percig pihentetjük.
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 165
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: arab
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

arab bárányragu, ragu bárányhúsból

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

839
vöröshagyma 1 nagy db
vaj 4 ek
olívaolaj 3 ek
ras el hanout 3 kávéskanál
bárányhús 60 dkg
finomliszt 2 csapott ek
fokhagyma 2 gerezd
földimogyoró 5 dkg
alaplé 4 dl
0 ízlés szerint
gránátalma 0.5 db
kuszkusz 140 g
olívaolaj 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
alaplé 2 dl