r
Nosalty Logó

Pikáns quinoa csicseriborsóval

kicsivik
Pikáns quinoa csicseriborsóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

390
Kalória
16.4g
Fehérje
68.4g
Szénhidrát
6.7g
Zsír
111.5g
Víz
-
Koleszterin
10g
Élelmi rost
9.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    111.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 390 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2753.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    676 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    273.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    446.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    417 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1141 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    230 micro
  • β-karotin
    2491 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3429 micro
Összesen 1561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    605 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

  1. Előző este beáztatjuk a csicseriborsót bő vízbe, mert a duplájára fog dagadni. 1-1 tk szódabikarbónával és sóval fedő alatt 50 percig főzzük másnap.
  2. Dupla mennyiségű, enyhén sós vízben a zöldborsóval együtt 12-15 perc alatt puhára pároljuk a quinoát, a fedőt rajta hagyva, a maradék vizet is magába szívja majd.
  3. Apróra kockázzuk a hagymákat, a paprikát és a paradicsomot. A hagymát olajon aranybarnára fonnyasztjuk-pirítjuk, rádobjuk a fokhagymát is, majd ha illatozni kezd, mehet bele a 2 zöldség. Magas lángon párszor átforgatjuk, maradjon a paprika picit roppanós.
  4. A mazsolát forró vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon, majd leszűrjük.
  5. Egy mély tálban összekeverjük a hozzávalókat, fűszerezzük, végül hozzáadjuk az apróra vágott petrust is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p

Úgy kezdődött, hogy... Az előző napi zöldborsópesztós linguine alkatrészeiből maradt meg egy kevés pirított kesudió és kifőzött zöldborsó. A csicseriborsóról meg első találkozásunk óta nem tudok leállni, a quinoára pedig már nagyon kíváncsi voltam. Hagymát és fokhagymát szinte mindenbe teszek, ami nem süti. Az alig észrevehető csípősség, az itt-ott felbukkanó édeskés mazsola, a zamatos paprika és a petrus keserédessége nagyon sokat dob az egyébként nem túl karakteres ízvilágú csicseriborsó és quinoa együttesén. Melegen tálaltam, sült hallal. De akár a bulgur alapú saláták, hidegen is finom, magában vagy köretként.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek