r
Nosalty Logó

Csicseriborsó fasírozott

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Csicseriborsó fasírozott
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 874 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3495 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1399.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    790 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 874 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.1 g

Zsír

  • Összesen
    139.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5598.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    2076 mg
  • Nátrium
    1459 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3160 micro
  • Kolin:
    895 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 3495 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előfőzött, készen vett csicseriborsót elég csak krumplinyomóval szétnyomkodni, ha viszont a szárazból készítjük, előtte való este beáztatjuk, másnap megfőzzük és ledaráljuk.
  2. A hagymát kevés zsíron megfonnyasztjuk. A szikkadt zsemléket öntsük le a tejjel.
  3. A csicseriborsóhoz adjuk a tojásokat, a sült hagymát, fokhagymát lereszelve, a kicsavart zsemléket, a reszelt sajtot, vágott petrezselymet, fűszerezzük ízlés szerint, majd dolgozzuk össze.
  4. Kézzel fasírozottat formálunk belőle, forgassuk prézlibe, és forró zsírban süssük ki. Ha egészségesebb változatot szeretnénk, akkor sütőben is megsüthető, kenjük le olajjal, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 14204
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 18.

Ajánló

Ha kicsit lágyabb lenne a csicseriborsó pépünk, akkor adjunk hozzá még kevés zsemlemorzsát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Nemcsak egészséges, de finom is. Csicseriborsó levest elég gyakran főzök, mert szeretjük nagyon. Lidlben üvegben, készen kapható, így gyorsan elkészíthető a leves és a fasírozott. Ezt a receptet a varecha oldalán találtam, és már többször is elkészítettem,de mindig változtatok az eredeti recepten.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...