r
Nosalty Logó

Pikáns pite

Geleva
Pikáns pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

719
Kalória
26.9g
Fehérje
36.9g
Szénhidrát
50.2g
Zsír
78.1g
Víz
240.3g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 719 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4317 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 287 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    791 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    448 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 719 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.5 g

Zsír

  • Összesen
    301.2 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8382.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1779 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1518 mg
  • Nátrium
    4749 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    221.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    468.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2687 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 4317 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát, a hozzávalókat jól összegyúrjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Ezalatt lereszeljül a sajtot, a sonkát felkockázzuk, vagy csíkokra szeljük.
  3. A tojást jól elkeverjük a tejjel, tejszínnel és a fűszerekkel.
  4. Kör alakúra nyújtjuk a tésztát, kibélelünk vele egy pitesütő tálat, jól belenyomkodjuk. A kilógó széleket levágjuk, villával megszúrkáljuk.
  5. A tésztát előmelegített sütőben6-8 percig elősütjük.
  6. Vegyük ki a sütőből, és egyenletesen terítsük el rajta a sonkát és asajtot, majd oszlassuk el rajta atojásos keveréket.
  7. Süssük tovább 10-15 percig (amíg szép színt kap).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Évek óta készítem, csak ritkán jut eszembe. A férjem nagy kedvence. Meleg előételnek, uzsinak vagy tartalmasabb levesek után második fogásnak is remek.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...