r
Nosalty Logó

Pikáns lencsefőzelék Szaboliv konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szaboliv
Pikáns lencsefőzelék Szaboliv konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2934 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    995 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 734 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3980.1 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    2346 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1516.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2416 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 2934 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk, beáztatjuk a lencsét (lencsefüggő, a zacsin rajta van 2 óra, vagy egy egész éjjel).
  2. A füstölt húst megfőzzük. Ez a lépés kihagyható, ha valaki nem szereti a füstölt ízt, vagy nincs otthon éppen füstölt hús. A húslébe rakjuk a beáztatott lencsét, és felöntjük még annyi vízzel, hogy dupla mennyiség legyen.
  3. Az ételízesítőt, babérlevelet beletesszük (sót, ha nem füstölt hússal készítjük).
  4. Ha már majdnem kész, belerakjuk az ecetet és a cukrot, kivesszük a babérleveleket. Egyet rottyantunk rajta
  5. Amíg egyet rottyan, elkészítjük a rántást. Az olajon megpirítjuk a lisztet, belereszeljük a fokhagymát, a vöröshagymát. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, a borsot, és az egészet felengedjük vízzel.
  6. Egy szűrőn keresztül beleszűrjük a rántást a főzelékbe. Beletesszük a mustárt és a tejfölt. Az egészet utoljára összeforraljuk és kész.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6123
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns lencsefőzelék Szaboliv konyhájából
Szaboliv 6 recept

Sosem szerettem a lencsefőzeléket, de egyszer a férjem újévre kérte, hogy készítsek Neki. Rátaláltam egy receptre (köszi Bömbi), és szájízünkre alakítottam. Eztán mindig ilyet készítek újévre, hol füstölt hússal, hol füstölt hús nélkül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?