r
Nosalty Logó

Sült kacsamell lencsefőzelékkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marti48
Sült kacsamell lencsefőzelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1538 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3078 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.9 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2602.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1644 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1354 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1972 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 1538 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275.8 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5204.9 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    3288 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1099.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2708 micro
  • Kolin:
    937 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3944 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 3078 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, leszárítjuk, irdaljuk, sózzuk-borsozzuk. A pórét karikázzuk, a többi zöldséget kis kockákra vágjuk A felhevített zsíron fonnyadásig pirítjuk közepes tűzön, megszórjuk a liszttel, 1-2 percig ezzel pirítjuk, majd felöntjük vízzel (2-2,5 dl). Megsózzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, borsozzuk, és a babérral együtt lassú tűzön készre pároljuk. Ekkor egy szűrőben a vízzel leöblített lencsét hozzákeverjük, és az egészet összeforraljuk.
  2. A forró zsírban előbb a bőrös, majd a belső felén megsütjük a kacsamellet. A hús vastagságától függ a sütési idő, ca. 15-15 perc, közepes lángon. Ha elkészült, 10-15 percre alufóliában pihentetjük. Ekkor még ereszt levet, ezt öntsük a lencsére, és keverjünk egyet rajta.
  3. Előmelegített tányéron tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5578
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 24.

Ajánló

A konzerv helyett természetesen főzhetjük szárított lencséből is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült kacsamell lencsefőzelékkel
Marti48 317 recept

Nagyon szeretjük a lencse-kacsa kombinációt, leginkább télidőben kerül az asztalra. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...