Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns húsos pite

Pikáns húsos pite
Pikáns húsos pite
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában kaptam egy pitesütőt ajándékba. Volt egy kis maradék főtt leveshús, és összeállt a kép. Készítek egy jó kis húsos pitét vacsorára.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A csirkemellet helyettesíthetjük más hússal is (tyúk, gyöngyöstyúk, fácán). Én gyöngyöstyúkból készítettem, mert a levesét szeretjük ugyan, de a  húsa nem fogy el, csak valamilyen formában feldolgozva. Most pitésítettem. Így maradéktalanul eltűnt.
A pitét fogyaszthatjuk friss salátával (paradicsom, paprika, uborka, fejessaláta) sajttal, mustárral, majonézzel, tartárral.

A pitesütő helyettesíthető tortaformával, vagy más lapos kerámia-vagy üvegedénnyel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és két cipóba osztva a hűtőszekrénybe tesszük 1 órára. (A vizet kis adagokban tegyük a tésztához, mert nem biztos, hogy az egész kelleni fog).
  2. A főtt csirkemellet vagy ledaráljuk, vagy apróra kockázzuk. (Én az utóbbi mellett döntöttem).
  3. A töltelék hozzávalóit is összekeverjük és ízlés szerint fűszerezzük.
  4. Az egyik cipót kinyújtjuk és a kivajazott sütőformába terítjük, majd egyenletesen rásimítjuk a tölteléket.
  5. Kinyújtjuk a másik cipót is, és a közepébe lyukat vágunk a sütés közben keletkező gőz eltávozására, majd befedjük vele a piténket.
  6. A szélét lezárjuk. (Villával körbenyomkodjuk, vagy kézzel körbecsipkedjük.)
  7. A tetejét tojással lekenjük és megszúrkáljuk egy pár helyen hústűvel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26-29átmérő cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 915
elküldve: 1
receptkönyvben: 89
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ivett1

Mióta szakács: 2011.04.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos pite, pite, fűszeres-húsos pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1058
finomliszt 50 dkg
tojás 4 db
2 csipet
vaj 12.5 dkg
víz 2 dl
csirkemell filé 60 dkg
kenyér 1 szelet
tej 1 dl
vöröshagyma 2 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 4 ek
kolbászhús 8 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
majoranna 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint