r
Nosalty Logó

Pikáns busa tepsis krumplival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
a nikó
Pikáns busa tepsis krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír

a busa elkészítése

a krumpliköret elkészítése

az uborkás majonéz elkészítése

Összesen 1520 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír

a busa elkészítése

a krumpliköret elkészítése

az uborkás majonéz elkészítése

Összesen 3041 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír

a busa elkészítése

a krumpliköret elkészítése

az uborkás majonéz elkészítése

Összesen 170 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    122 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3844.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    2598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    1490 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1520 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    244 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7689.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1594 mg
  • Nátrium
    5197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    2979 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 3041 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

a busa elkészítése

a krumpliköret elkészítése

az uborkás majonéz elkészítése

Elkészítés

a busa elkészítése

  1. A busát kb. fél centi sűrűséggel beirdaljuk, alaposan megsózzuk, és egy éjszakára fokhagymás tejbe áztatjuk.
  2. Pirospaprikával összekevert lisztbe forgatjuk, és zsiradékban, serpenyőben pirosra sütjük.

a krumpliköret elkészítése

  1. A közepes méretű krumplikat héjában, sós vízben félpuhára főzzük.
  2. Nagyobb hasábokra vágjuk, besózzuk, fűszerkeverékkel megszórjuk, és zsiradékkal óvatosan összekeverjük, majd az előmelegített sütőben, időnként megforgatva arany színűre sütjük. (Sokat kísérleteztem, hogy finom sült krumplit csináljak. Így elkészítve a legfinomabb.)

az uborkás majonéz elkészítése

  1. A csemege ubikat kicsi kockákra vágjuk, összekeverjük a tejfölös, fokhagymás majonézzel.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 25666
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pikáns busa tepsis krumplival
a nikó 5 recept

Szeretjük a halat. Sajnos ritkán eszünk, mert nem túl olcsó. De! Itt a busa! Ami szerényen megbújik a halas pulton, elfogadható áron, felfedezésre várva. Nem egy túl markáns ízű hal, de kicsi praktikával nagyon ízletessé tehető. Ez az én fisendcsipszem! :) Olvassátok csak! :)

Hozzávalók

a busa elkészítése

a krumpliköret elkészítése

az uborkás majonéz elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.