Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Penne tészta gazdagon

Penne tészta gazdagon
Penne tészta gazdagon
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban olvastam egy receptet, na mondom elkészítem, persze a végeredmény teljessen más lett, mert szokásomhoz híven teljesen átalakítottam a receptet! De megérte, mert nagyon finom lett!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük, majd egy nagy műanyag tálba tesszük.
  2. A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk, az újhagymát megmossuk, levágjuk a zöld részt, majd felkarikázzuk, a fokhagymát megpucoljuk.
  3. A virslit felkarikázzuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A paprikát és paradicsomot megmossuk, és apróra vágjuk őket.
  4. Az olajon félig megpirítjuk a hagymát és újhagymát, majd fokhagymanyomón átnyomjuk a fokhagymát, és azt is rátesszük.
  5. Majd a szalonnát is, és együtt pirítjuk.
  6. Majd jöhet a darált hús és a virsli. Alapossan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikázzuk.
  7. Majd beletesszük a paprikát és paradicsomot. 
  8. Hozzáöntünk egy deci vizet, jól összekeverjük, és kb. 10 percig fedő alatt puhítjuk.
  9. Közben a tejfölbe belekeverjük a petrezselmyet és metélőhagymát.
  10. Majd a fedő levétele után hozzáadjuk a tejfölt, és rottyanásig főzzük.
  11. Levesszük a tűzről, és ráöntjük a tésztára, nagyon jól összekeverjük, majd egy jénai tálba áttesszük, és tálalható is. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 225
elküldve: 2
receptkönyvben: 106
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

nagyon húsos tészta, virslis tejfölös penne, fűszeres penne darált hússal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1472
penne 500 g
darált sertéshús 70 dkg
virsli 140 g
paradicsom 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
újhagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
füstölt szalonna 20 dkg
tv paprika 2 db
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
tejföl 450 g
víz 1 dl