r
Nosalty Logó

Penne tészta gazdagon

Kiss Móni
Penne tészta gazdagon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1478
Kalória
63.6g
Fehérje
105.9g
Szénhidrát
87.6g
Zsír
377.7g
Víz
244.7g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
10.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1478 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5905 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1881.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    377.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 1478 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.3 g

Zsír

  • Összesen
    350.2 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    979 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7526.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    514 mg
  • Kálcium
    1163 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    3340 mg
  • Nátrium
    1909 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    423.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1510.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1336 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    1564 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2050 micro
Összesen 5905 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    96 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük, majd egy nagy műanyag tálba tesszük.
  2. A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk, az újhagymát megmossuk, levágjuk a zöld részt, majd felkarikázzuk, a fokhagymát megpucoljuk.
  3. A virslit felkarikázzuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A paprikát és paradicsomot megmossuk, és apróra vágjuk őket.
  4. Az olajon félig megpirítjuk a hagymát és újhagymát, majd fokhagymanyomón átnyomjuk a fokhagymát, és azt is rátesszük.
  5. Majd a szalonnát is, és együtt pirítjuk.
  6. Majd jöhet a darált hús és a virsli. Alapossan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikázzuk.
  7. Majd beletesszük a paprikát és paradicsomot.
  8. Hozzáöntünk egy deci vizet, jól összekeverjük, és kb. 10 percig fedő alatt puhítjuk.
  9. Közben a tejfölbe belekeverjük a petrezselmyet és metélőhagymát.
  10. Majd a fedő levétele után hozzáadjuk a tejfölt, és rottyanásig főzzük.
  11. Levesszük a tűzről, és ráöntjük a tésztára, nagyon jól összekeverjük, majd egy jénai tálba áttesszük, és tálalható is. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Egy újságban olvastam egy receptet, na mondom elkészítem, persze a végeredmény teljessen más lett, mert szokásomhoz híven teljesen átalakítottam a receptet! De megérte, mert nagyon finom lett!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...