Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt sonkás-sajtos-tejfölös tészta

Füstölt sonkás-sajtos-tejfölös tészta
Füstölt sonkás-sajtos-tejfölös tészta
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt ki füstölt-főtt sonka Húsvétról.( saját főzés: egész tarka bors, babérlevél, vöröshagyma, fokhagyma, főzőlevében hűlt ki ). Már szendvicsnek sem kérte senki, ezért ez a mentő ötletem támadt. Így viszont nagyon finom, és illatos, gyorsan elfogyó második fogás alakult ki a zöldségleves után.

Emlékeztem rá, hogy annak idején anyukám, nagyim, nagynéném (anyum nővére),  nagyon sokat készítette, igaz ők az összesütött változatát, húsvét után egy jó kis bablevest követve.:-)

Sikerem volt, de csak a felét tudtam összesütni, mivel a másik részére a család, még frissen kifőve és átkeverve lecsapott.:-)

A tésztának a legnagyobb sikere akkor van, ha frissen gyúrt

Kérem, hogy aki teheti, gyúrja, aki nem és veszi, az legalább a középáras tésztát vegye, ami nagyon olcsó és két perc alatt kész,- na az olyan is kifőzés után, ehetetlen,mancsos.....árban lehet, elmegy, ízben nem, állagban nem,...kár is vele foglalkozni.:-((

Ettől független természetes: fontos az ára, de a minőség is.

Össze kell hangolni,- tudom, sokszor nehéz ,- bármi legyen is az az alapanyag.:-)

Tálaláskor díszíthetjük snidlinggel, sőt: a finomra vágott snidlinget elkeverhetjük a tejfölel, és úgy locsoljuk le a tésztát. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra, finom.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A tálalásához

ajánlat

Bableves, Gombócleves, Zöldségleves a megelőző fogás, ezt követi ez a sonkás tészta, finom bort kínáljunk hozzá, esetleg finom házi szörpöt, ásványvizet.:-)) Ne sajnáljuk a finom tejfölt és a sajtot. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Begyúrjuk a tésztát (szasztisz konyhájából való recept), pihentetjük.
  2. A maradék húsvéti sonkát nagy lyukú húsdarálón (lehet kicsin is) ledaráljuk.
  3. Kevés kacsazsíron fedő alatt átpirítjuk keverés mellett a sonkát, ha kóstoljuk, borsozzuk, ha már majdnem kész, levesszük az utolsó pár percre a fedőt, kicsit lepirítjuk (kb. 20 perc alatt kész).
  4. A vizet sóval feltesszük forrni, és a tésztát kinyújtjuk, felvágjuk, és kifőzzük, lecsepegtetjük, és a kifőtt tésztát összekeverjük a puhára főtt-pirított sonkával (tésztafőzés : forrástól számítva friss 3 perc).
  5. Ha nincs időnk, vagy nem tudunk tésztát készíteni, a két csomag rövid metélt tésztát főzzük ki, leszűrjük, és ezzel keverjük össze a darált sonkát (forrástól számítva 6-8 perc).
  6. Az összekevert sonkás tésztát szobameleg tejföllel és bőven reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
  7. Még finomabb, ha a tésztát az összekevert sonkával, kicsit a sütőben összepirítjuk, és úgy tálaljuk a szobameleg bő tejföllel és a sok reszelt sajttal.
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 237
elküldve: 0
receptkönyvben: 104
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
szezon: tavasz
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás tészta összesütve, sajtos tejfölös tészta sonkával, sonkás-sajtos metélt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-04-22 09:54

Kedves mated7!

Nagyon szépen köszönöm, szívesen: kedves egészségetekre.:-))
Szép vasárnapot kívánok!

Éva-Anyóca

1277
sonka 45 dkg
kacsazsír 1 ek
négyszínű bors 0 ízlés szerint
tészta 1 kg
0 ízlés szerint
tejföl 450 g
trappista sajt 30 dkg
snidling 0 ízlés szerint