r
Nosalty Logó

Füstölt sonkás-sajtos-tejfölös tészta

Éva-Anyóca
Füstölt sonkás-sajtos-tejfölös tészta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tálalásához

1255
Kalória
59.6g
Fehérje
153.8g
Szénhidrát
41g
Zsír
112.8g
Víz
126.9g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tálalásához

Összesen 1255 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tálalásához

Összesen 6278 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tálalásához

Összesen 283 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2817.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    1350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    153.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    112.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 1255 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    298.2 g

Zsír

  • Összesen
    204.8 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14087.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    692 mg
  • Kálcium
    2615 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    3312 mg
  • Nátrium
    6752 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    769.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    564.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1503 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2451 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 6278 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 283 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Begyúrjuk a tésztát (szasztisz konyhájából való recept), pihentetjük.
  2. A maradék húsvéti sonkát nagy lyukú húsdarálón (lehet kicsin is) ledaráljuk.
  3. Kevés kacsazsíron fedő alatt átpirítjuk keverés mellett a sonkát, ha kóstoljuk, borsozzuk, ha már majdnem kész, levesszük az utolsó pár percre a fedőt, kicsit lepirítjuk (kb. 20 perc alatt kész).
  4. A vizet sóval feltesszük forrni, és a tésztát kinyújtjuk, felvágjuk, és kifőzzük, lecsepegtetjük, és a kifőtt tésztát összekeverjük a puhára főtt-pirított sonkával (tésztafőzés : forrástól számítva friss 3 perc).
  5. Ha nincs időnk, vagy nem tudunk tésztát készíteni, a két csomag rövid metélt tésztát főzzük ki, leszűrjük, és ezzel keverjük össze a darált sonkát (forrástól számítva 6-8 perc).
  6. Az összekevert sonkás tésztát szobameleg tejföllel és bőven reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
  7. Még finomabb, ha a tésztát az összekevert sonkával, kicsit a sütőben összepirítjuk, és úgy tálaljuk a szobameleg bő tejföllel és a sok reszelt sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Maradt ki füstölt-főtt sonka Húsvétról.( saját főzés: egész tarka bors, babérlevél, vöröshagyma, fokhagyma, főzőlevében hűlt ki ). Már szendvicsnek sem kérte senki, ezért ez a mentő ötletem támadt. Így viszont nagyon finom, és illatos, gyorsan elfogyó második fogás alakult ki a zöldségleves után. Emlékeztem rá, hogy annak idején anyukám, nagyim, nagynéném (anyum nővére),  nagyon sokat készítette, igaz ők az összesütött változatát, húsvét után egy jó kis bablevest követve.:-) Sikerem volt, de csak a felét tudtam összesütni, mivel a másik részére a család, még frissen kifőve és átkeverve lecsapott.:-) A tésztának a legnagyobb sikere akkor van, ha frissen gyúrt Kérem, hogy aki teheti, gyúrja, aki nem és veszi, az legalább a középáras tésztát vegye, ami nagyon olcsó és két perc alatt kész,- na az olyan is kifőzés után, ehetetlen,mancsos.....árban lehet, elmegy, ízben nem, állagban nem,...kár is vele foglalkozni.:-(( Ettől független természetes: fontos az ára, de a minőség is. Össze kell hangolni,- tudom, sokszor nehéz ,- bármi legyen is az az alapanyag.:-) Tálaláskor díszíthetjük snidlinggel, sőt: a finomra vágott snidlinget elkeverhetjük a tejfölel, és úgy locsoljuk le a tésztát. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra, finom.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...