r
Nosalty Logó

Penne rigate con speck radicchio e zafferano

Kornél
Penne rigate con speck radicchio e zafferano
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

788
Kalória
37.8g
Fehérje
95.3g
Szénhidrát
27.3g
Zsír
1359g
Víz
78.3g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 788 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1575 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2694.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    1570 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1359 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 788 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5389.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    899 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    3140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    190.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    2718 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    609 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 1575 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 49 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát tegyük fel forrásban lévő sós vízben főni. A szükséges főzési idő (al dente) gyártótólfüggően 12-13 perc.
  2. A speck sonkát (ha nem szeletben vásároltuk) hajszál vékonyan szeleteljük fel, majd vágjuk a szeleteket metélthez hasonló csíkokra. A radicchio esetében hasonló méretű csíkokat kell szelnünk, mint a sonka.
  3. Serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk a sonkát üvegesre, és azonnal öntsük fel a tejszínnel. Adjuk hozzá a sáfrányt, és egy kanál parmezánt, ízesítsük szükség szerint sóval, és borssal.
  4. Lassan forraljuk, amikor a tejszín kezd kissé sűrűsödni, adjuk hozzá a radicchio-t. Éppen csak forgassuk át néhányszor.
  5. A tésztát szűrjük le (nem kell leöblíteni), és azonnal adjuk a raguhoz. Forgassuk át a szószban alaposan, ízlés szerint adhatunk hozzá frissen aprított petrezselymet is,majd azonnal tálaljuk.
  6. Friss, reszelt parmezánnal kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 13 p

Észak Olaszországban lehet találkozni ezzel a tésztaétellel. Igen egyszerű, ízletes és laktató.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...