Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bojtár pecsenye

Bojtár pecsenye
Bojtár pecsenye
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a falusi, egyszerű ételeket, amiket a kamrában megtalálható alapanyagokból el lehet készíteni. A legtöbben talán szalonnával készítenék el ezt a receptet, de én a mi házi füstölt sonkánkat szeretem használni. Jó étvágyat.

hozzávalók / 7 adag

ajánlat

Köretként hasábburgonyát, petrezselymes burgonyát ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A sertéscombot 5-10 mm-es szeletekre szeljük. A paprikát és a paradicsomot megmossuk, kicsumázzuk, majd 1x1 cm-es kockákra felaprítjuk. A házi füstölt sonkát 5x5 mm-es kockára aprítjuk, a házi füstölt kolbászt felkarikázzuk 4 mm vastag karikákra.
  2. A sertészsírt fazékban felolvasztjuk.
  3. A forró zsírba beletesszük a vöröshagymát. Üvegesre pirítjuk.
  4. Az üvegesre pirított hagymát félrehúzzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és egy kis vizet adunk hozzá. Visszatesszük a lángra, jól elkeverjük, és zsírjára pirítjuk.
  5. A fűszerpaprikás hagymára szórjuk a sót, az őrölt fűszerköményt és fekete borsot. Elkeverjük, majd mehet bele a paprika-paradicsom, minimális víz mellett. Megpároljuk.
  6. A lecsóalapba beletesszük a sertéscombszeleteket, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (legalább 1 cm-re, maximum 3 cm-re) a szeleteket.
  7. A hússzeleteket puhára főzzük (hústól függően ez 30-60 perc) 8-11 percenkénti kevergetés mellett, lassú lángon.
  8. Hozzáadjuk a zöldborsót és a felkarikázott kolbászt a megpuhult húsokhoz, és kb. még 10 perc alatt készre, illetve megfelelő sűrűségűre főzzük. Szükség szerint utánaízesítünk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 8 636
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóni

Mióta szakács: 2019.01.06.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos borsós sertésszelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

539
vöröshagyma 140 g
sertészsír 120 g
fűszerpaprika 20 g
tv paprika 100 g
paradicsom 200 g
14 g
őrölt fűszerkömény 4 g
sertéscomb 0.7 kg
sonka 200 g
zöldborsó 100 g
kolbász 200 g
fekete bors 0 ízlés szerint