Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Patata d'Olot

Patata d'Olot
Patata d'Olot
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

La Garrotxa specialitása - Girona környékén tipikus!

hozzávalók / 5 adag

A raguhoz

A krumplihoz

Sütőzsiradék

A krumplihoz
Szólj hozzá!

elkészítés

A raguhoz

  1. Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a húst, és kicsit lepirítjuk. Mehet mellé a kis kockára vágott paradicsom, az alaplé és a bor, valamit az összes fűszer. Közepes lángon főzzük fél órán át, míg a hús meg nem puhul, és a paradicsom szét nem fő. Akkor hozzáadjuk a tejet és a zsemlemorzsát, és még 10-15 percig főzzük.
  3. Akkor jó, ha sűrű és krémes lesz (ha nem lett elég krémes, tegyük aprítóba, és pürésítsük kicsit).
  4. Hagyjuk, míg kicsit kihűl.

A krumplihoz

  1. A krumplit mossuk meg, és hámozzuk meg. Vágjuk 30 mm vastagságúra.
  2. Melegítsük fel az olajat, és ha már finoman gyöngyözik, tegyünk bele egy adag krumplit, és süssük pár percig, míg kicsit ruganyos lesz, de még nyers.
  3. Csöpögtessük le, majd egy karikára tegyünk egy kiskanálnyi ragut a krumplira, majd fedjük be egy másik krumplival, és picit nyomogassuk le az oldalait. ha jól dolgoztunk, enyhén ragadni fog.
  4. A korongokat először lisztbe, majd tojásba forgatjuk, és forró olajban oldalanként 5 percig süssük.
  5. Salátával és valamilyen szósszal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 031
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

töltött rántott krumpli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2017-07-31 17:57

A húst milyen formában kell hozzáadni? Gondolom, darálva, mert más különben 30 perc alatt nem lesz puha a marhahús...ugye?

764
darált marhahús 30 dkg
paradicsom 6 közepes db
olívaolaj 50 ml
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
alaplé 1 dl
fehérbor 1 dl
tej 1 dl
zsemlemorzsa 0.75 bögre
kakukkfű 3 szál
rozmaring 3 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
burgonya 5 db
tojás 4 db
finomliszt 1.5 bögre