r
Nosalty Logó

Omlós csirkecomb vele sült zöldséggel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva házias konyhája
Omlós csirkecomb vele sült zöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1006 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2011 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    391 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    2346 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    2351 micro
Összesen 1006 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    163.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1520.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1228.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    782 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    290 micro
  • β-karotin
    4692 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    4701 micro
Összesen 2011 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    335 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előremelegítjük a sütőnket 100 fokra.
  2. A csirkecombokat tisztítás után egy sütőformába helyezzük. Fűszerezzük sóval és őrölt borssal. Egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 100 fokon 45 percig sütjük.
  3. Közben a zöldségeket is kisebb darabokra fölvágjuk.
  4. Miután eltelt 45 perc, átfordítjuk a csirkecombokat, és mellészórjuk a fölvágott zöldségeket. Fűszerezzük ízlésünknek megfelelően, olívaolajjal meglocsoljuk.
  5. Tovább sütjük 100 fokon, újból 45 percig. Majd miután letelt a 45 perc, akkor fölmelegítjük sütőnket 200 fokra, és további 25-30 percig sütjük. Ez idő alatt pirul meg a csirkecomb, és a végleges puhulást érik el a zöldségek is.
  6. Jó étvágyat
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 663
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 106008
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós csirkecomb vele sült zöldséggel
Éva házias konyhája 159 recept

Zöldségektől szaftos, kicsit csípős ételt alkotunk. Nem bonyolult, kevés munkával, de mégis nagyon finom étel a végeredmény. Az alacsony hőfokon sütés pedig omlóssá teszi a húst. Bagett kenyérrel szoktuk fogyasztani, mert a zöldségek a sülés alatt egy nagyon finom szaftot alkotnak, mint a lecsó estében is. Mindenki szívesen kimártogatja a csípős fűszeres szaftot családunkban. A mi családunk csak tunkolós csirkének hívja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 gyakori ok, ami miatt kókadozhatnak a paradicsompalántáid

A paradicsom friss, nyárias ízével majdhogynem minden hobbikertész kertjében vagy éppen balkonján megtalálható. Hálás növény, hiszen viszonylag gyorsan megerősödik, és azután csakúgy ontja a piros kis labdákat. Na, de mi lehet a gond, ha hirtelen hervadásnak indul? Lássuk, milyen okok állhatnak a kókadozó paradicsompalánta hátterében!

Balogh Lilla

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!