Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós csirkecomb vele sült zöldséggel

Omlós csirkecomb vele sült zöldséggel
Omlós csirkecomb vele sült zöldséggel
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldségektől szaftos, kicsit csípős ételt alkotunk. Nem bonyolult, kevés munkával, de mégis nagyon finom étel a végeredmény. Az alacsony hőfokon sütés pedig omlóssá teszi a húst.

Bagett kenyérrel szoktuk fogyasztani, mert a zöldségek a sülés alatt egy nagyon finom szaftot alkotnak, mint a lecsó estében is. Mindenki szívesen kimártogatja a csípős fűszeres szaftot családunkban. A mi családunk csak tunkolós csirkének hívja.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előremelegítjük a sütőnket 100 fokra.
  2. A csirkecombokat tisztítás után egy sütőformába helyezzük. Fűszerezzük sóval és őrölt borssal. Egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 100 fokon 45 percig sütjük.
  3. Közben a zöldségeket is kisebb darabokra fölvágjuk.
  4. Miután eltelt 45 perc, átfordítjuk a csirkecombokat, és mellészórjuk a fölvágott zöldségeket. Fűszerezzük ízlésünknek megfelelően, olívaolajjal meglocsoljuk.
  5. Tovább sütjük 100 fokon, újból 45 percig. Majd miután letelt a 45 perc, akkor fölmelegítjük sütőnket 200 fokra, és további 25-30 percig sütjük. Ez idő alatt pirul meg a csirkecomb, és a végleges puhulást érik el a zöldségek is.
  6. Jó étvágyat
  • sütési hőfok: 100°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 54
össznézettség: 48 013
elküldve: 7
receptkönyvben: 285
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tunkolós csirkecomb

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Évikém
Évikém / Évikém Wed, 2019-09-18 23:08

Szkeptikus voltam, de kipróbáltam és jól tettem. Nagyon finom lett. A paprika, paradicsom mellé répát, céklát és zöldbabot tettem, mert ezek voltak itthon.

Rédei Éva
Éva házias konyhája / Rédei Éva Sun, 2019-09-22 16:08

Évikém / Évikém
Örülök,hogy azért kiprobáltad, megbiztál a receptben. A sárgarépa, cékla és a zöldbab hozzáadásával egy különleges íz élményt nyújthatott.

OEnci
OEnci Mon, 2019-09-16 09:57

Jelentem kifelejtettem a paradicsomot, de igy is nagyon sok levet kaptam - valoszinuleg a csirke a 'ludas'. Nagyon finom lett, alapreceptek koze elmentve. Nagyon koszonom!

Pöttöm69
Pöttöm69 Sun, 2019-08-25 13:35

Tényleg nagyon omlós, ropogós, ízletes lett a csirkehús, a zöldségekről nem is beszélve! Köszi a receptet! :-))

psyche
psyche Thu, 2018-02-01 17:05

Életem első ropogós sültcsirkéje! :) Mostantól mindig így fogom csinálni, köszönöm!

Rédei Éva
Éva házias konyhája / Rédei Éva Thu, 2018-02-01 17:36

Nálam is pont most sül bent a sütöben. A férjem is csak igy hajlandó megenni a csirke combokat, omlós és ropogós. Örülök,hogy elnyerte tetszésedet.

1010
csirkecomb 2 db
cukkini 1 közepes db
sárga kaliforniai paprika 1 db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
koktélparadicsom 25 dkg
burgonya 3 közepes db
oregánó 4 csipet
bazsalikom 4 csipet
kakukkfű 3 csipet
fekete bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 120 ml
vöröshagyma 1 közepes fej