r
Nosalty Logó

Spenótos krumpli Ryn konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ryn
Spenótos krumpli Ryn konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3534 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1845.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    738 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    467 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5437 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11717 micro
Összesen 589 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    246.7 g

Zsír

  • Összesen
    240.6 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11072.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    3516 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    781 mg
  • Foszfor
    3407 mg
  • Nátrium
    3118 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1574.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4431 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    192 micro
  • K vitamin:
    2804 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1259 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1712 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32620 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70304 micro
Összesen 3534 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2768 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, és bő sós vízben teljesen puhára főzzük.
  2. 1 ek. vajon megpirítjuk a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a darált húst. és pörköltalapot készítünk belőle.
  3. A spenótot megsózzuk, és a maradék vajon felolvasztjuk. Amikor már rotyog, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, és bekeverjük a tejföllel.
  4. Amikor minden megfőtt, a krumplit hideg vízben kicsit lehűtjük, majd karikákra szeleteljük egy késsel. Egy kivajazott jénai tálba helyezzük a legaljára és az oldalaira. Ezután jöhet a darált hús, ahogy van, szépen beleborítjuk, és eligazítjuk a krumplin. Egy rétegben megszórjuk reszelt sajttal. Ezután jöhet a spenót az egésznek a tetejére.
  5. Egy alufóliával letakarjuk, és 40 percig sütjük. Ezután a fólia lekerül, megszórjuk még sajttal, és addig sütjük, amíg a sajt kicsit rá nem pirul. Ne aggódjunk, hogy sok levet enged, nagyon finom lesz! Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30x4
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 909
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt a fagyasztóban spenót és némi darált hús, gondoltam, újítok valamit, amit még nem próbáltunk. A férjem kedvence azóta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.

Gibanica, a százrét hajtott rétestészta, mely sósan és édesen is...

Rétes a Balkánról, mely rác, délszláv, avagy szerb származású, és létrejöttébe biztosan beleszólt a török hódoltság is. Az ő baklavájukba magok kerülnek, leggyakrabban pisztácia és dió, de mindenféle új változata létezik már. A gibanica viszont túrótöltelékkel sül, nézzük, a mi receptünk miben más!