r
Nosalty Logó

Partitojás Gourmandtól

Gourmand
Partitojás Gourmandtól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Öntet

Tojások

361
Kalória
12.7g
Fehérje
3.8g
Szénhidrát
32.8g
Zsír
100.8g
Víz
366.4g
Koleszterin
609.3mg
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Öntet

Tojások

Összesen 361 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Öntet

Tojások

Összesen 3598 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Öntet

Tojások

Összesen 231 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    100.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    891 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 361 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    327.8 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    3664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7783.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    2072 mg
  • Nátrium
    4480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1008.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9141 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    609 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1744 micro
  • Kolin:
    2584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8914 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    2665 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    88 micro
  • Lut-zea
    5113 micro
Összesen 3598 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

Öntet

  1. A tojássárgájával, mustárral, olajjal kemény majonézt kavarunk, majd hozzáadjuk a fűszereket, cukrot, legvégül a tejfölt. Alaposan elkeverjük, hidegre tesszük.

Tojások

  1. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük. Közben megtisztítjuk a hagymát és apróra vágjuk. A főtt tojásokat héjuktól megtisztítjuk, hosszant kettévágjuk. A főtt tojássárgákat kivesszük, és egy tálban villával összezúzzuk.
  2. A májat az olajban fedő alatt mindkét oldalán megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, összerotyogtatjuk, lehűtjük.
  3. A hagymás májat apró lyukú (4-es) darálón ledaráljuk, a vajjal, zúzott tojássárgákkal, apróra vágott petrezselyemmel, fűszerekkel habosra keverjük.
  4. A keveréket, kanállal a főtt tojásfehérjékbe adagoljuk, a tejfölös, mustáros majonézzel leöntjük, és tálalhatjuk is. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p

Tizenakárhány éve nem volt szilveszter, hogy kimaradt volna. Év közben is összedobom néha.

További receptek

Fűszeres sajtgolyók

Ezek a sajtgolyók ellenállhatatlanok, ráadásul könnyedén és változatosan elkészíthetőek. Hűtőben jó ideig elállnak, és nagy mennyiségben előre gyárthatók, sőt ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek