Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozéban párolt, zöldséges nyúl baconos burgonyával

Rozéban párolt, zöldséges nyúl baconos burgonyával
Rozéban párolt, zöldséges nyúl baconos burgonyával
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Na!
Szóval átnéztem az oldalon regnáló szakácsokat (a szebbik nem képviselőit) férfiszemmel is. Nem mindig csak főzünk...
Istenem, hogy ebben az országban mennyi szép NŐ (lány) van! Szerencsés nemzet vagyunk!
A jó kajákról és a jó italokról már nem is beszélnék...szóval így jutottam el Mignon nyuláig.
Napokig nézegettem. Gondolom Ő, (mármint a sült nyúl) meg engem.
Gyakorlatilag tökéletes. Remélem nem bak volt... Aztán, mit tesz isten, szembe találkoztunk az egyik kedvenc METRO áruházamban, comb formájában. A nagy szerelmek így kezdődnek! A történet innét folytatódik 2 felvonásban.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

...szóval a maradék rozébor különböző módon történő felhasználása lett volna az italajánlat, ha!
És itt "álljunk meg egy szóra" (Grétsi tanár Úr szavaival fogalmazva). A nejem belibbent egy Malibu-ananászlé kombinációval.
Hát, ha még ittatok jót... Mindenkinek ajánlom, legalább egyszeri kipróbálásra!
Nem feltétlenül sült nyúl mellé!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát és a gyökeret az olajon megpirítjuk, (karamellizáljuk) a felénél hozzátesszük a zellerszárat is.
  2. Menet közben a kilapított fokhagymát kb. 1 percre belerakjuk, pirítjuk, majd kivágjuk onnét a szemétbe (Ne vigye el az ízét a lacipecsenye irányába).
  3. A nyúlcombot fele olaj, fele vaj keverékén körbepirítjuk.
  4. Ha kész, kivesszük a combokat.
  5. A serpenyőbe beletesszük a lepirított zöldségeket, rá bőven a friss zsályát, majd erre a combokat, felöntjük a rozéval.
  6. Majd a fedelével letakarva a serpenyőt, sütőbe tesszük kb. 40 percre (puhára pároljuk). Ennél a résznél kezdődik a maradék rosé tisztán, vagy fröccs formájában történő elfogyasztása.
  7. Ha megpárlódott, levesszük a fedőt és kb. 20 perc alatt, a hőmérsékletet 160 fokra visszavéve pirosra sütjük.
  8. Párolás közben a burgonyákat héjában megfőzzük, megtisztítjuk.
  9. Sózzuk, borsozzuk, baconnal körbetekerjük.
  10. Az utolsó 20 percre a nyúl mellé tesszük. Külön, de egy légtérben így egyszerre készül el.
  11. A burgonyával és a zöldségekkel tálaljuk, friss zsályalevelekkel díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 503
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rozéban párolt sült nyúl zöldséges körettel, zöldséges boros nyúlcomb baconös burgonyával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

839
nyúlcomb 60 dkg
burgonya 2 közepes db
bacon 2 szelet
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 kis db
halványító zeller 2 közepes szár
zsálya 1 csokor
fokhagyma 1 gerezd
rosé 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vaj 1 ek