r
Nosalty Logó

Rozéban párolt, zöldséges nyúl baconos burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
z1
Rozéban párolt, zöldséges nyúl baconos burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1667 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1591.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6268 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3183.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1580 mg
  • Nátrium
    680 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1025.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    333 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12537 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    864 micro
Összesen 1667 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    869 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát és a gyökeret az olajon megpirítjuk, (karamellizáljuk) a felénél hozzátesszük a zellerszárat is.
  2. Menet közben a kilapított fokhagymát kb. 1 percre belerakjuk, pirítjuk, majd kivágjuk onnét a szemétbe (Ne vigye el az ízét a lacipecsenye irányába).
  3. A nyúlcombot fele olaj, fele vaj keverékén körbepirítjuk.
  4. Ha kész, kivesszük a combokat.
  5. A serpenyőbe beletesszük a lepirított zöldségeket, rá bőven a friss zsályát, majd erre a combokat, felöntjük a rozéval.
  6. Majd a fedelével letakarva a serpenyőt, sütőbe tesszük kb. 40 percre (puhára pároljuk). Ennél a résznél kezdődik a maradék rosé tisztán, vagy fröccs formájában történő elfogyasztása.
  7. Ha megpárlódott, levesszük a fedőt és kb. 20 perc alatt, a hőmérsékletet 160 fokra visszavéve pirosra sütjük.
  8. Párolás közben a burgonyákat héjában megfőzzük, megtisztítjuk.
  9. Sózzuk, borsozzuk, baconnal körbetekerjük.
  10. Az utolsó 20 percre a nyúl mellé tesszük. Külön, de egy légtérben így egyszerre készül el.
  11. A burgonyával és a zöldségekkel tálaljuk, friss zsályalevelekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8194
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 30.

Ajánló

...szóval a maradék rozébor különböző módon történő felhasználása lett volna az italajánlat, ha! És itt "álljunk meg egy szóra" (Grétsi tanár Úr szavaival fogalmazva). A nejem belibbent egy Malibu-ananászlé kombinációval. Hát, ha még ittatok jót... Mindenkinek ajánlom, legalább egyszeri kipróbálásra! Nem feltétlenül sült nyúl mellé!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Na! Szóval átnéztem az oldalon regnáló szakácsokat (a szebbik nem képviselőit) férfiszemmel is. Nem mindig csak főzünk... Istenem, hogy ebben az országban mennyi szép NŐ (lány) van! Szerencsés nemzet vagyunk! A jó kajákról és a jó italokról már nem is beszélnék...szóval így jutottam el Mignon nyuláig. Napokig nézegettem. Gondolom Ő, (mármint a sült nyúl) meg engem. Gyakorlatilag tökéletes. Remélem nem bak volt... Aztán, mit tesz isten, szembe találkoztunk az egyik kedvenc METRO áruházamban, comb formájában. A nagy szerelmek így kezdődnek! A történet innét folytatódik 2 felvonásban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!