
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
834
Kalória
66.5g
Fehérje
37.5g
Szénhidrátok
38.1g
Zsír
512.7g
Víz
197.3g
Koleszterin
9.7g
Rost
7.1g
Cukor
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
834
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1667
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
115
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.5 g
Zsír
-
Összesen 38.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1591.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 790 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 512.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 674 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 167 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6268 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 432 micro
Összesen
834
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.1 g
Zsír
-
Összesen 76.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 395 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3183.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 466 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 1580 mg
-
Nátrium 680 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 19 mg
Víz
-
Összesen 1025.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1348 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 333 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 12537 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 864 micro
Összesen
1667
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 343 micro
-
β-karotin 869 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
115
kcal
Elkészítés
- A répát és a gyökeret az olajon megpirítjuk, (karamellizáljuk) a felénél hozzátesszük a zellerszárat is.
- Menet közben a kilapított fokhagymát kb. 1 percre belerakjuk, pirítjuk, majd kivágjuk onnét a szemétbe (Ne vigye el az ízét a lacipecsenye irányába).
- A nyúlcombot fele olaj, fele vaj keverékén körbepirítjuk.
- Ha kész, kivesszük a combokat.
- A serpenyőbe beletesszük a lepirított zöldségeket, rá bőven a friss zsályát, majd erre a combokat, felöntjük a rozéval.
- Majd a fedelével letakarva a serpenyőt, sütőbe tesszük kb. 40 percre (puhára pároljuk). Ennél a résznél kezdődik a maradék rosé tisztán, vagy fröccs formájában történő elfogyasztása.
- Ha megpárlódott, levesszük a fedőt és kb. 20 perc alatt, a hőmérsékletet 160 fokra visszavéve pirosra sütjük.
- Párolás közben a burgonyákat héjában megfőzzük, megtisztítjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, baconnal körbetekerjük.
- Az utolsó 20 percre a nyúl mellé tesszük. Külön, de egy légtérben így egyszerre készül el.
- A burgonyával és a zöldségekkel tálaljuk, friss zsályalevelekkel díszítjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 60 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Na! Szóval átnéztem az oldalon regnáló szakácsokat (a szebbik nem képviselőit) férfiszemmel is. Nem mindig csak főzünk... Istenem, hogy ebben az országban mennyi szép NŐ (lány) van! Szerencsés nemzet vagyunk! A jó kajákról és a jó italokról már nem is beszélnék...szóval így jutottam el Mignon nyuláig. Napokig nézegettem. Gondolom Ő, (mármint a sült nyúl) meg engem. Gyakorlatilag tökéletes. Remélem nem bak volt... Aztán, mit tesz isten, szembe találkoztunk az egyik kedvenc METRO áruházamban, comb formájában. A nagy szerelmek így kezdődnek! A történet innét folytatódik 2 felvonásban.