Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-tejfölös nyúlcomb

Citromos-tejfölös nyúlcomb
Citromos-tejfölös nyúlcomb
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a nyulat, gyakran készítek. Általában olyan egyszerűbb hamis vadasnak, de most kipróbáltam egy másik ötletet.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyúlcombokat egy serpenyőben kevés olíván mindkét oldalukon lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
  2. A citromkarikákat a nyúlcombok köré rakjuk a serpenyőben, mellészórjuk a hagymát, fokhagymát, rozmaringot és a zsályaleveleket. Ráöntjük a kefirt (ez volt itthon, de szerintem joghurt is jó lenne). Lefedjük a serpenyőt, és nagyon lassan, kis lángon puhára pároljuk a húst.
  3. Kiszedjük a serpenyőből a combokat egy tálba. Leszűrjük a szószt, belekeverjük a tejfölt, kicsit összemelegítjük, és ráöntjük a húsra. Pennével és rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 686
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
286 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kefires nyúl

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Fri, 2017-12-22 13:52

Köszönöm, örülök neki nagyon. Megnéztem természetesen a cikk többi receptjét is, nagyon előkelő társaságba került a nyúlcombom! Büszke vagyok rá.

705
nyúlcomb 50 dkg
citrom 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
kefir 2 dl
tejföl 2 dl
rozmaring 2 szál
zsálya 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint